tisdag 11 oktober 2011

En dagTitel: En dag
Författare: David Nicholls
Utgivningsår: 2011
Förlag: Printz Publishing
Språk: Svenska
Antal sidor: 431

(Utläst 11 okt 2011)

Du kan leva hela ditt liv utan att inse att det du letar efter finns rakt framför dig.

15 juli 1988. Emma och Dexter tillbringar en natt tillsammans efter examen på universitetet. Dagen efter måste de gå skilda vägar.

Men var kommer de vara den 15 juli året därpå? Och alla år som följer?


Kommentarer:

Läste precis ut denna bok och kan inte riktigt släppa den. Under de sista sidorna ville jag inte att boken skulle ta slut.  Jag började kolla framåt... hur många sidor är det kvar? Ville inte att det skulle ta slut. Är dock riktigt chockad och besviken över slutet. Jag tänker inte spoila någon här men varför var den tvungen att sluta på det här sättet? Tyckte också att några av de recensioner och kommentarer som står längst fram i boken är rätt så missvisande. Tycker mycket av boken inte alls kändes speciellt feel-good. Det gav mig istället ångest. Jag menar, sedan när är exempelvis alkoholism feel-good? Nä... mycket av det som berättas om i boken kändes ganska ångestladdat. 


Okej, nu ska jag inte vara så negativ, för det är inget snack om att det här är en bra bok. En riktigt bra bok dessutom. Och jag gillar att den fick mig att tänka på Tidresenärens hustru med alla hopp i handlingen. Det kändes lite som att boken var uppbyggd som en film, och kommer nog att göra sig riktigt bra som en sådan. 


Kort och gott, detta är en riktigt bra bok som jag rekommenderar varmt (om man inte läser för mycket kommentarer om hur mysig den ska vara utan istället tar alla kommentarer med en nypa salt.)


Betyg: 4

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...