onsdag 28 december 2011

30 days of books. Day 07.

Ursäkta att jag inte har bloggat på flera dagar. Tog en liten paus under julen; som jag firade nere i Småland. Men nu är jag hemma i Stockholm igen, vilket betyder att jag har lite mer tid att blogga.

Tänkte att jag skulle köra igång med ytterligare en fråga i 30 days of books-utmaningen. Den här gången tänkte jag svara på denna fråga:


Day 07 – Most underrated book.
Mitt svar får nog bli "Det skyddande regnet" av Jojo Moyes. En jättemysig bok, som jag har läst iallafall tre gånger och precis blev sugen på att läsa om igen. Tyvärr verkar det som att boken inte går att få tag på längre. Synd, för det är en superbra bok. 


Beskrivning från Bokus:
Det skyddande regnet är en brett upplagd roman om tre kvinnor i tre generationer. Handlingen utspelar sig i efterkrigstidens Honkong, i 1980-talets London och på södra Irland under 1990-talet.
    Berättelsen tar sin början i Hongkong. Det är den 2 juni 1953, samma dag som prinsessan Elizabeth kröns till Englands drottning och i Hongkong samlas britterna till stor fest för att fira händelsen. En av gästerna är Joy Leonard. Hon är tjugoett år och egentligen fullkomligt ointresserad av både societetstillställningen och den knastrande radiosändningen från London. Men just den här kvällen kommer att bli avgörande för Joys framtid. I festens yra möter hon sitt livs kärlek, och inom tjugofyra timmar är hon förlovad. Vad hon ännu inte anar är att det kommer att dröja ett helt år tills hon får träffa sin älskade igen.
    Fyrtio år senare är Joy och hennes man bosatta på den irländska landsbygden. Livet har gett lika delar glädje och sorg. Något som på senare år har tyngt dem är oron för dottern Kate. När hon var arton år gjorde hon uppror mot familjen och gav sig av till London med sin lilla dotter Sabine. Sedan dess har kontakten varit dålig.
    Men nu, femton år senare, får morföräldrarna för första gången återse sitt barnbarn. Hon kommer för att tillfälligt bo hos dem, sedan relationen mellan henne och Kate fått sig ett par rejäla törnar. Först är Sabine ytterst motvillig till att åka och hälsa på sina morföräldrar, som hon inte har något minne av, och hon vill absolut inte åka till någon hästgård på landet. Men när hon väl är där och lär känna dem börjar hon till sin förvåning att stortrivas. Och under tiden som Sabine finner sig till rätta, rullas också hennes mammas liv som ensamstående mor i London upp för läsaren.
    De tre kvinnornas livsöden flätas samman när Sabine, Kate och Joy så småningom återförenas alla tre. Men det blir en återförening som kräver att både gamla konflikter och väl bevarade familjehemligheter kommer fram i dagsljuset.
    Det skyddande regnet är en dramatisk och gripande roman om tre spännande kvinnor, deras färgstarka liv och deras olika upplevelser av kärleken. Det är en berättelse om konflikten mellan plikt och kärlek, om kvinnors livsval och om mödrar och döttrar.


Ska försöka att blogga mer snart igen. Har en recension som ligger och väntar och sedan måste jag ju berätta om mina julklappsböcker, så håll utkik efter flera inlägg från mig inom kort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...