lördag 17 december 2011

Filmatisering Breaking Dawn part 1


Så då har jag äntligen sett den. Breaking Dawn part 1. Det har dröjt ett tag, jag vet - men nu är den äntligen sedd. Jag och min kompis Ingela kom äntligen iväg för att se den.

Hade väl sådär höga förväntningar i och med att jag hela tiden har varit ett mycket större fan av böckerna än av filmerna. Tyckte allt blev lite förstört i och med hypen och hysterin kring Rob Patterson. Min bror som redan sett den tyckte ju att den var sådär, så nej mina förväntningar var väl inte så speciellt höga alls.

Kommer ihåg då jag läste boken att jag tyckte att hela boken bara var som en långdragen och riktigt äcklig graviditet - för det är ju det man kommer ihåg av boken. Det är iallafall nästan det enda jag kommer ihåg. Rätta mig om jag har fel. Och ja det är nog det jag kommer komma ihåg av filmen. Om jag skulle använda ett enkelt ord för att beskriva den här filmen så skulle det vara brutal. Tycker det beskriver handlingen rätt så bra. Allt kändes ganska brutalt. Hur Bella blev gravid, graviditeten och slutet på del 1.

Dock så tycker jag ändå att de hade lyckats få filmen riktigt spännande och det kändes inte lika långdraget som i boken. Men jag tycker ändå att hela situationen kändes riktigt vidrig. Tyckte det var jätteäckligt i boken och om möjligt tycker jag att det var ännu äckligare i filmen. Usch. Men jag tycker absolut att filmen var bra eftersom den gav mig så mycket känslor. Bröllopet var så vackert att jag grät (lite iallafall) och när Bella dog blev jag riktigt ledsen också. Usch vad hemskt. Däremellan var jag som sagt mest bara äcklad. Hur lyckades de få till så Bella såg helt utmärglad ut? Hon såg ju verkligen hemsk ut. Nej, fy men jag ser fram emot part 2 ändå. För spännande är det! Kom på mig själv efter att jag sett filmen med att jag inte ens kommer ihåg hur boken slutade. Hmmm... ojdå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...