torsdag 15 december 2011

Filmatisering En dag.

Såg filmatiseringen av David Nicholls bok "En dag" idag. Jag hade ganska höga förväntningar dels eftersom jag tyckte att boken var riktigt bra, men också för att underbara Anne Hathaway är med. Jag verkligen avgudar henne. Hon är en av mina absoluta favoritskådisar och vi är lika gamla. Ta da! Så ja, jag gillar henne skarpt.  Okej, nog om henne. Filmen, vad tyckte jag om filmen?

Svaret är att jag är kluven, boken är lite långsam på sina ställen, men jag måste säga att filmen kändes ännu segare. Iallafall bitar av den. Dock så tycker jag att de hade lyckats att få samma stämning i filmen som boken har och att de hade lyckats behålla det mesta av handlingen i boken. Jag läste ju "En dag" för ca 2 månader sedan så har lyckats glömma en del av vad som hände, men jag kan inte säga att det var något jag direkt reagerade på saknades. Tycker de lyckades få med i stort sett allt.
Vet inte vad det var som gjorde att filmen kändes seg och bitvis ganska tråkig. Men som sagt boken är ju inte heller superhändelserik.

Okej, dags att säga något om valet av skådespelare. Har inte så mycket att säga om valet av Jim Sturgess i rollen som Dexter, tyckte att det fungerade bra. Hade ingen jättekoll på honom innan, vad han har varit med i eller så. Kände bara igen namnet. Hmm... okej så nu kommer jag att börja tjata om Anne Hathaway igen. Förlåt för det, men hon är ju faktiskt med i filmen. Okej, så vad tyckte jag om hennes insats och trovärdighet i rollen som Emma Morley? Jag kan inte säga att jag var blown away. Hon är bra i alla roller jag har sett henne i hittills. Det som gjorde att det inte höll för mig här var den brittiska engelskan. (Hade samma problem då jag tittade på "Becoming Jane") Anne är ju från USA och i och med att jag vet det kunde jag inte sluta tänka på det. Nej, jag är inget proffs på accenter, men jag kunde bara inte släppa hur konstigt det kändes då jag vet hur hon pratar egentligen; och det gjorde att jag bara satt och störde mig på det genom hela filmen. Förlåt Anne. Men om jag försöker att bortse från det tycker jag att hon gjorde ett bra jobb.

Jag tycker dock att de fick till slutet bra och att det var likt bokens slut, så det var bra. Men jag kan ändå inte låta bli att hata hur denna historia slutar. VARFÖR???? ARGH. Ja, ja... that's life antar jag. Men något romantiskt lyckligt slut blev det ju inte.
Tyvärr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...