fredag 30 december 2011

Himlen börjar här av Jandy Nelson

Titel: Himlen börjar här
Författare: Jandy Nelson
Förlag: Gilla Böcker
Utgivningsår: 2010
Språk: Svenska
Antal sidor: 264

(Utläst 27 dec 2011)

Beskrivning från Adlibris:
Lennie är sjutton år och lever ett tryggt liv i skuggan av sin utåtriktade syster Bailey. Men när Bailey plötsligt dör förändras Lennies liv dramatiskt. Förlamad av sorg drar hon sig undan alla i sin närhet, men vad gör man när man plötsligt drabbas av passionen?

Kommentarer:
En otroligt vacker bok om sorg. Jag tyckte om den här boken jättemycket och jag kan känna igen mig själv väldigt mycket i vad Lennie känner; då jag själv har gått igenom ungefär samma sak, att förlora en familjemedlem. Tomheten, förvirringen, ilskan, alla ledsna tankar. Jag känner också igen mig i det märkliga att få igen något annat/annan då man förlorar någon närstående. Hur konstigt det kan kännas att ha förlorat någon nära och att samtidigt bli kär och försöka få ett förhållande att fungera. Att inte kunna tänka klart - och det tycker jag skildras oerhört bra i den här boken. Hur fel det kan bli när man inte kan tänka klart på grund av alla de känslor man har inom sig som man inte vet hur man ska få utlopp för. Jag tycker att Jandy Nelson skildrar detta på ett väldigt trovärdigt sätt som man kan känna igen sig i om man själv har varit med om något liknande. Att Nelson lyckas skildra detta på ett så bra och trovärdigt sätt gör att jag älskar "Himlen börjar här". Den känns för mig nästan terapeutisk. Får mig att förstå att det jag själv känt inte är något konstigt.

Något annat som jag tycker är väldigt vackert i boken är alla handskrivna sidor. Alla små dikter. Otroligt vackert, får mig nästan att vilja göra samma sak. Börja skriva poesi.
Tack Jandy Nelson för en underbar bok.


Betyg: 4
2 kommentarer:

  1. Väldigt fint skrivet om boken :) Man hör aldrig något dåligt om den, känns det som.. Ska nog ta och läsa den under 2012! Har den i bokhyllan på engelska :D

    SvaraRadera
  2. Tack.

    Tycker absolut att du ska läsa den.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...