lördag 3 december 2011

The Princess Diaries - Take two

Titel: Take two
Författare: Meg Cabot
Serie: The Princess diaries
Förlag: Macmillian Children's books
Utgivningsår: 2001
Språk: Engelska
Antal sidor: 224

(Utläst 2 dec 2011)

14-year-old Mia Thermopolis is still coming to terms with the fact that she's a princess and heir to the throne of Genovia! But when she announces on national TV that her mum is pregnant by her algebra teacher and plans to marry him, a right-royal fuss results! For now Mia's dreadful old Grandmere is all set to plan the year's biggest society wedding, with every A-list celeb invited, from the Reagans to Phil Collins. But will the bride and groom turn up?

Kommentarer:
Bok två i böckerna om Mia Thermopolis som nyss fått reda på att hon är en prinsessa och ska ärva tronen i det lilla landet Genovia.

Jag gillar Mia Thermopolis. Hon är en underbar karaktär och jag älskar verkligen de här böckerna. Det enda jag tycker är lite jobbigt är att jag hela tiden sitter och tänker på filmerna och jämför omedvetet. Jag kan inte sluta att störa mig på alla de saker som inte finns med i filmen eller som är annorlunda. Det som jag störde mig på i den här boken är Lillys love interests som knappt var synbara i filmerna.

En annan sak jag störde mig på är att Mia's pappa lever i böckerna, medan han inte gör det i filmerna. Men! Det jag stör mig allra mest på i både den här boken och i den första är hur illa Mia tycker om sin farmor, vilket hon inte alls gör i filmerna. Hon kanske inte är överförtjust till en början, men efter hand så kommer de två ju varandra väldigt nära. I boken avskyr hon ju sin farmor. Det får jag inte riktigt ihop, dock så har jag ju bara läst två böcker så deras relation kan säkert utvecklas längre fram. Åtminstone hoppas jag det.

Tyckte dock om mysteriet med Mias kärleksbrev i den här boken. Jag hoppades precis som Mia att det skulle vara Michael som hade skrivit det. Dock tyckte jag att det kändes ganska förutsägbart. Jag knäckte ganska fort mysteriet och misstänkte Kenny långt före Mia själv och när det sedan visade sig vara Kenny kändes det ganska tråkigt och ja - förutsägbart. I övrigt ännu en underhållande bok, som jag tyckte om.

Betyg: 3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...