söndag 19 februari 2012

Glashuset av Rachel Caine

Titel: Glashuset
Författare: Rachel Caine
Serie: Vampyrerna i Morganville
Utgivningsår: 2011
Förlag: Styxx Fantasy
Språk: Svenska
Antal sidor: 311

(Utläst 14 feb 2012)

Beskrivning från Adlibris:
När smarta sextonåringen Claire Danvers kommer till Morganville för att studera tror hon att hennes största problem är de elaka tjejerna i studenthemmet. Men det visar sig snart att det finns mycket värre ­saker att frukta i Morganville. Staden är sedan länge ett högsäte för vampyrer och det är de som är den verkliga makten bakom allt som sker i området. Den som inte har en vampyrs beskydd är ett vandrande mellan­mål och ingen lyfter på ögonbrynet om några av collegets studenter "försvinner".

Claire lyckas hitta vänner och skydd i Glashuset tillsammans med tre andra udda karaktärer: gotharen Eve, rebellen Shane och den mystiske Michael som försvinner varje dag för att åter dyka upp vid solnedgången. Men frågan är om ens deras gemensamma krafter är nog för att hålla dem vid liv tills solen går upp.


Kommentarer:
Jag gillade den här. Mycket mer än vad jag trodde att jag skulle göra. Hade inte så jättehöga förväntningar innan jag började läsa. Hoppades bara på en lättläst bok eftersom jag under februari har drabbats lite av en lässvacka.

Men den här visade sig vara mycket bättre än jag trodde! Den hade mycket av det jag eftersökte, bra karaktärer, lättläst, spännande. Me like. Och så tycker jag ju att omslaget är skitsnyggt! Älskar de svarta kanterna.

Den här boken fick mig att komma ur den där trista, sega lässvackan. I alla fall för ett tag.  Och åh, vad jag älskade karaktärerna som sagt. Gillade Claire (men kunde inte riktigt förstå varför hon inte kunde åka hem till sina föräldrar efter allt som hänt.) Jag fattar ju att man vill klara sig på egen hand, men någonstans går ju gränsen! Älskade Shane (aaaw) och Michael. Eve var också en helt ok karaktär. Åh, vad jag blev glad när det en bit in i boken blev lite romantik också.

Nej, men kort och gott så gillade jag den här. Och ser fram emot att läsa del 2.

Betyg: 4/5

Tack till Styxx fantasy för ett jättebra och fint rec-ex.


4 kommentarer:

 1. Jag har precis läst ut den, och jag tyckte ungefär samma;)

  SvaraRadera
 2. Kul. Då har vi samma smak. <3

  SvaraRadera
 3. Jaså, då vet jag vad den handlar om! :)

  Sv: Men vem vet, du kanske uppskattar The Night Bookmobile? Inne på Goodreads är det fler som älskar än bojkottar den - och de flesta är Niffenegger-fans. Jag tror att mycket är hur man ser på illustrationerna, för själva historien har jag inga problem med. :)

  SvaraRadera
 4. Ok... jag är ett STORT Niffenegger-fan. Avgudar hennes böcker så därför skulle jag vilja skaffa den här med.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...