tisdag 21 februari 2012

Hundar, hus och hjärtats längtan av Lucy Dillon

Titel: Hundar, hus och hjärtats längtan
Författare: Lucy Dillon
Förlag: Bokförlaget Forum
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska
Antal sidor: 429

(Utläst 19 feb 2012)

Beskrivning från Adlibris:
Juliet har nyligen förlorat sin älskade man Ben. Endast trettioett år gammal och änka stannar livet för Juliet. Hon isolerar sig hemma och tillbringar dagarna framför teven. Desperat försöker hon följa råden i olika självhjälpsböcker och väntar förhoppningsfullt på den magiska ettårsdagen då hon enligt böckerna ska ha lämnat det värsta bakom sig.

Hennes syster Louise lever ett på ytan perfekt liv. Hon är gift med framgångsrika egenföretagaren Peter, de har lilla sonen Toby och lever i ett snyggt, toppstylat hem. Men sedan barnet kom saknar Louise något i sitt äktenskap .

När mamma Diane lyckas locka ut sin ena dotter, Juliet, på hundpromenader, först med den egna lilla terriern Minton och snart även med andra hundpersonligheter i grannskapet, börjar det hända saker.

Utan att Juliet vet hur det gått till, har hon plötsligt ansvar för en mängd hundar, katter och krukväxter som behöver omvårdnad när ägarna är bortresta. Dessutom får hon energi över till att börja renovera det viktorianska hus som hon och Ben köpte tillsammans. Med hjälp av Lorcan, en god vän till den stökiga men trevliga rockmusikälskande storfamiljen i huset intill, tar Juliet tag i ett rum i sänder - något som verkar ha samma terapeutiska inverkan på hennes liv som hundpromenaderna har.

Systrarnas vägar korsas under jakten på lycka och en attraktiv man kommer att spela en alltmer avgörande roll i sammanhanget.


Kommentarer:
Kommer ni ihåg hur lyrisk jag var efter att ha läst Ensamma hjärtan och hemlösa hundar? Så då förstår ni säkert vilka höga förväntningar jag hade när jag plockade upp den här boken. Tyvärr måste jag dock säga att jag blev lite besviken på den här. Jag blev inte lika blown away när jag läste den som jag blev med Lucy Dillons förra. Tyvärr. Jag tyckte om den, men nej jag blev inte helt såld. I förra boken så hade hundarna en central roll i handlingen. De var hundarna som förde handlingen vidare, som gjorde att karaktärerna bands samman. Det gillade jag. Det var inte riktigt så i den här boken och det var nog det som gjorde att jag inte tyckte om den lika mycket. Nu kanske ni tycker att jag låter negativ? Och det är inte meningen för det här är ingen dålig bok, tror bara att det var jag som hade ALLDELES för höga förväntningar.
Det finns absolut bra saker med den här boken. Allt är inte negativt. Jag måste faktiskt säga att Lucy Dillon verkligen är en av mina nya favoritförfattare. Hon skriver på ett fantastiskt sätt. Hon får en att älska karaktärerna och hon lyckas alltid få dig som läsare att känna den där otroligt mysiga stämningen som genomsyrar hennes böcker. Och det är det som gör att jag faller pladask, trots att jag inte faller lika hårt den här gången som förra.


Jag gillade att Juliet lyssnade så mycket på Coldplay, hahaha. Och jag kunde verkligen känna hennes sorg. Gillade dock inte hela röran med hennes syrra och alla problem dem emellan. Jag fattade aldrig riktigt det där med han Michael eller Mark eller vad han hette heller. Tyckte bara det blev rörigt, så det plus att hundarna inte hade en lika central i den här boken som i förra drar ner betyget lite grann, men eftersom jag älskar stämningen så mycket så blir det ändå en fyra för Hundar, hus och hjärtats längtan.  Har ni läst Lucy Dillons förra och älskade den precis som jag gjorde så ge den här en chans. Det är en helt okej bok.

Jag har även hennes senaste på engelska, får se när jag orkar läsa den. Det blir ju alltid ganska annorlunda på engelska jämfört med svenska.

Betyg: 4/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...