måndag 19 mars 2012

The Princess Diaries. Ten out of ten.


Titel: Ten out of ten
Författare: Meg Cabot
Serie: The Princess Diaries
Förlag: Macmillian Children's Books
Utgivningsår: 2009
Språk: Engelska
Antal sidor: 400

(Utläst 11 mars 2012)

Varning för spoilers!!

Beskrivning från Adlibris:
Mia is about to turn eighteen and has decided to put down her princess pen for good. This is your one and only chance to find out how it all ends including the answers to hotter than hot questions like: Is the practically perfect J.P. the real love of Mia's life? Will an election in Genovia mean the end of princessdom for Mia? Is she REALLY the last virgin at Albert Einstein High? And finally, crucially, will Michael Moscovitz return from Japan and make a last-minute romantic gesture just in time to save our heroine from making a VERY big mistake??? You have so got to read the book!

Kommentarer:
Sista delen av Princess Diaries. Kommer sakna den här serien!
Men dags att skriva ner mina tankar kring den avslutande delen.Vet inte vad jag tyckte om tidshoppet. Kändes lite konstigt att Mia plötsligt skulle ha tröttnat på att skriva dagbok och istället som att författaren plötsligt inte orkade skriva fler böcker. Att DET var den egentliga orsaken till tidshoppet, så det tyckte jag var lite tråkigt. Även om det i boken skylldes på att Mia nu istället hade skrivit på sin riktiga bok istället för i dagboken, njae... vet inte om jag köpte det riktigt.

I övrigt gillade jag inte bråket mellan Lilly och Mia. Gillar ju dem tillsammans. Tyckte heller inte alls om J.P. Tyckte han var tråkig. Mycket mysigare med Mia och Michael ju.En annan sak som kändes konstig var hur Mia plötsligt var kompis med Lana. Brukade inte de avsky varandra? Nä - det kändes konstigt.

ÄLSKADE att Michael äntligen kom tillbaka. Så på sätt fungerade ju tidshoppet. Hade varit tråkigt att läsa massa böcker utan att han var med. Men kanske kunde Meg Cabot ha låtit det gå lite längre tid mellan varje bok istället för att de andra böckerna hade jättekort tidsspann och den sista ett jääättelångt. Hade känts mer naturligt om tidsspannet hade varit lite mer fördelat mellan böckerna.
Men tillbaks till Mia och Michael. Jättekul att han kom tillbaka! Asgarvade åt intervjun som Mia gjorde med honom för skoltidningen. Så himla rolig och gullig och Michael var så charmig och sa massa söta saker till henne under intervjun.

Gillade slutet jättemycket! Det slutade precis som jag ville. Yay för Michael och Lilly.

Känns sorgligt att serien är slut nu och trots att jag inte riktigt gillade tidshoppet så är det här helt klart den bästa och mysigaste boken i serien, så det blir full pott. Hade jag haft en tiogradig skala så hade boken fått samma betyg som sitt namn - Ten out of ten. Men, eftersom jag bara kan ge en femma som högst så får det istället bli:

                                
                               Betyg: 5/5
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...