söndag 15 april 2012

Babbeldrottningen av Meg Cabot

Canon EOS 1100D

Titel: Babbeldrottningen
Författare: Meg Cabot
Serie: Babbeldrottningen
Förlag: Norstedts Pocket
Utgivningsår: 2008
Språk: Svenska
Antal sidor: 309

(Utläst 10 april 2012)

Beskrivning från Bokus:
Meg Cabot har haft stora framgångar, både internationellt och i Sverige, med serien En prinsessas dagbok, som också blivit en filmsuccé.
Nu har hon skapat en lika charmig och oemotståndlig huvudperson för lite äldre läsare: Lizzie Nichols, vars stora problem i livet är att hon aldrig kan hålla tyst! Hon har en osviklig förmåga att säga fel saker vid fel tidpunkt. Denna gång lyckas hon skrämma bort sin nye pojkvän som hon besöker i London. Resultatet blir att hon är fast i den engelska huvudstaden utan kille, utan bostad och utan pengar...


Kommentarer:
Jättekul att läsa en vuxenbok av min favoritförfattare Meg Cabot. Den här boken påminner mig dock väldigt mycket om shopaholic-serien av Sophie Kinsella som jag läst förut. Den här har många likheter med den.  Kanske mest för att Lizzie påminner mig så mycket om Becky Bloomwood.  Då även Lizzie har en rätt otrolig förmåga att lyckas hamna i trassliga situationer.

Gillar karaktärerna väldigt mycket. Speciellt Liz's mormor. Hon fick mig att skratta högt flera gånger. Och Luke, vilket charmtroll - gillade honom från första stund.

Blir ingen lång recension då jag inte har jättemycket att säga. Det här var en lättsam chick-lit som böcker i den genren är mest. Inget speciellt, men underhållande. Boken gick snabbt att läsa ut och den fick mig att skratta högt några gånger - annars inget speciellt. Men kul att läsa ännu en bok av Meg Cabot. Hon förblir en av mina absoluta favoritförfattare, det är ett som är säkert.

Har även börjat läsa tvåan lite smått. Såg dessutom att det finns en tredje del, dock ej översatt till svenska. Skitkonstigt!! Så om jag ska läsa sista delen måste jag köpa den på engelska  och då kommer inte delarna bli lika varandra i bokhyllan, SÅ störande! Så jag får se hur jag gör. *suck*

                               Betyg: 3/5

2 kommentarer:

  1. Jag älskar verkligen den där boken! Allt av Meg Cabot iofs, men den där tycker jag är en av de bästa. Så mysig och härlig!

    SvaraRadera
  2. Mmm, jag gillar också. Men stör mig på att tredje delen bara finns på eng.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...