söndag 1 april 2012

Inte han! av Sheila O'Flanagan

Titel: Inte han!
Författare: Sheila O'Flanagan
Förlag: Pocketförlaget
Utgivningsår: 2007
Språk: Svenska
Antal sidor: 474

(Utläst 24 mars 2012)

Beskrivning från Adlibris:
Andie och Jin. Två systrar. Så olika men ändå så lika.

Det är få som tror att Andie och Jin verkligen är syskon. Allra minst de själva. Tillsammans med Kevin, den stora affärsmannen, lever Jin sitt jetset- liv och kan inte förstå hur Andie kan leva ett så vanligt och trist liv som lärare. Utan man dessutom...

Men när Cora, deras mamma, kommer tillbaka från en kryssning i Västindien med en ung man vid sin sida, förenas systrarna omedelbart. Vem är snyggingen? Och vad gör han med deras mor?!

Cora har varit änka i över ett år och det enda hon vill nu är att ha roligt. För första gången på länge känner hon sig älskad och har därför svårt att ta döttrarnas oro på allvar. Men kanske är det precis vad hon borde göra?


Kommentarer:

Första boken jag läser av Sheila O'Flangan. Jag hade förväntat mig en skrivstil mer lik Marian Keyes, men jag säger inte att jag blev besviken. Nej, bara överraskad och lite förvånad. Tycker nämligen inte att den här boken påminner speciellt mycket om Marian Keyes böcker, så tycker det känns lite missvisande med alla kommentarer om att Sheila O'Flanagan jämförs med Marian Keyes. Okej, men nog om det. När jag väl lyckas släppa att boken påminner mer om något som Danielle Steel skulle ha kunnat skriva än om en Marian Keyes-bok så tycker jag ändå rätt bra om den här boken. Den är lättsam och lättläst och rätt så underhållande.

Jag gillade karaktärerna. Framförallt Andie. Hon var nog den som jag kunde relatera mest till. Inte för att jag har vart i samma situation själv men hon var ändå den som jag fastnade mest för. Dock hade jag svårt att bestämma mig för vem jag ville att hon egentligen skulle vara tillsammans med. Jag gillade all "romantic tension" som fanns mellan henne och de tre väldigt olika män som fanns runt henne. Dock blev jag väldigt irriterad på henne och Tom ibland. Ta tjuren vid hornen någongång!!  Något annat jag  faktiskt gillade var att alla kapitel började med ett musikstycke. Tyckte jag var en fin liten touch.

Jin däremot gillade jag inte. Tyckte inte att man fick lära känna henne på samma sätt som Andie heller. Tyckte egentligen inte om Cora heller. Fick aldrig något grepp om henne. Hon framställdes mest som egoistisk och jag gillade inte hur hon verkade se ner på sina döttrar.

Tyckte att den här boken var helt okej, så jag är glad att jag har flera andra böcker av Sheila O'Flanagan som ligger och väntar. Dock ingen superbra bok, men ändå helt okej och jag tycker det är skönt med lite lättsmält chick-lit ibland som avkoppling och variation till all fantasy.

                                Betyg: 2/5

Det här var ett rec-ex från Pocketförlaget. Tack så mycket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...