lördag 7 april 2012

Syskonkärlek av Sheila O'Flanagan

Canon EOS 1100D

Titel: Syskonkärlek
Författare: Sheila O'Flanagan
Förlag: Pocketförlaget
Utgivningsår: 2010
Språk: Svenska
Antal sidor: 438

(Utläst 4 april 2012)

Beskrivning från Adlibris:
Det här är berättelsen om Romy Kilkenny och hennes familj. Romy jobbar som arkeolog och tror sig ha funnit sin plats på jorden i Australien, där hon trivs med både jobb och Keith, killen hon delar bostad med. Men när hon med kort varsel tvingas hem till Irland för att ta hand om sin sjuka mamma vänds allt upp och ned. Plötsligt måste hon konfrontera allt det hon velat fly från: sina två halvsyskon Darragh och Kathryn, båda framgångsrika och lyckade på alla vis. Och Veronica, hennes vackra och glamorösa mamma, som alltid sett ut att vara tjugo år yngre än hon verkligen är. Romy har alltid ansetts vara familjens svarta får som inte velat ta ansvar och helst tillbringat sin tid med att gräva i lera efter gamla skelett.

Hemkomsten blir mer problemfylld än Romy kunnat ana. Hennes syskon motarbetar henne, hennes pappa är omgift och gamla konflikter med Veronica kommer åter upp till ytan. Dessutom verkar hennes syskon inte vara så lyckliga trots allt. Oväntat hamnar Romy i mitten av alla problem och hon tvingas lära känna sin familj på nytt. Samtidigt längtar hon tillbaka till Australien och Keith, hennes bäste vän, som plötsligt börjar kännas så avlägsen...


Kommentarer:
Det här är andra boken jag läser av Sheila O'Flanagan. Men jag måste säga att jag gillade den förra bättre än den här. Syskonkärlek kändes lite trög. Jag fastnade inte på samma sätt som jag gjorde då jag läste Inte han! Den kom jag in i väldigt snabbt och sidorna bara flög förbi. Det gjorde de inte när jag läste den här. Det tog en tredjedel ungefär innan jag fastnade, men inte heller då gillade jag boken speciellt mycket. Den var okej, men inte mycket mer än så.

Jag fastnade inte för karaktärerna tyvärr. Hade jättesvårt för mamman. Usch, vilken jobbig människa. Dock måste jag säga att båda böckerna jag hittills har läst av O'Flanagan har gemensamt att de båda har haft med två jobbiga/väldigt speciella mammor med i handlingen. Dock tar nog Veronica i Syskonkärlek priset.
Blir en ganska kort recension här då jag inte har så mycket att säga. Jag har tre böcker kvar av Sheila O'Flanagan liggande i olästhyllan, så de ska jag försöka ta tag i snart. Jag hoppas att de är bättre än den här. Så förvänta er inte för mycket! Den fungerar som lättsmält underhållning tycker jag iallafall. Dock tycker jag att boken var alldeles för lång så läs hellre Inte han! Den var bättre.


                                                                      Betyg: 1/5

Det här  var ett rec-ex från Pocketförlaget. Tack så mycket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...