måndag 11 juni 2012

Liten parlör för älskande av David Levithan

Canon EOS 1100D
Titel: Liten parlör för älskande
Författare: David levithan
Förlag: X Publishing
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska
Antal sidor: 215

(Utläst 3 juni 2012)

Beskrivning från Bokus:
LITEN PARLÖR FÖR ÄLSKANDE är en brutalt ärlig kärleksroman för de som tror att de hatar romantisk litteratur.

Uppbyggd som en ordbok, där varje nytt ord blir till en ögonblicksbild i historien om ett namnlöst par. Bokens "du" och "jag" förhåller sig till varandra med lika delar sarkasm som tunnhudade ömhetsbetygelser.


Kommentarer:

Jättekul att äntligen få läsa en bok till av David Levithan som jag hört så otroligt mycket gott om. Fortfarande ledsen över att jag inte gillade Nick och Norahs oändliga låtlista. Verkar ha ett litet komplicerat förhållande till den här författaren för trots att jag inte gillade Nick och Norah så tyckte jag bra om Dash and Lily's book of dares som jag läste i julas. Och den här då? Gillade jag den?

Svaret är ja. Det gjorde jag. Inte det bästa jag har läst... men jag gillar upplägget och det är uppfriskande att läsa lite annorlunda böcker ibland. Just den här boken är ju uppbyggd som en ordlista och jag gillar det.

Kan också känna igen mig i ganska många situationer. Här är det inget leva lyckliga i alla sina dagar... istället känns det äkta. Mer som kärlek är på riktigt och det får boken ett stort plus för.

Kort sagt så gillar jag den här. Annorlunda och äkta är ord som kommer till mig när jag tänker tillbaka på den här boken. Det blir därför ett ganska högt betyg till Liten parlör för älskande. Det här är en liten pärla som jag är glad att jag gav en chans. Ser fram emot att läsa fler böcker av Levithan.

                                     Betyg 4/5

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...