söndag 17 juni 2012

Luftslott av Sheila O'Flanagan

Canon EOS 1100D

Titel: Luftslott
Författare: Sheila O'Flanagan
Förlag: Pocketförlaget
Utgivningsår: 2006
Språk: Svenska
Antal sidor: 446

(Utläst 11 juni 2012)

Denna bok ingår i mitt chick-lit/Sheila O'Flanagan-tema. Jag kommer att sammanfatta temat i en videorecension när alla böcker är utlästa.

Beskrivning från Adlibris:
Tror du på kärlek vid första ögonkastet?

Carey Browne jobbar som flygledare på Dublins flygplats och är van vid att hantera oförutsedda händelser. Så när Ben Russel, en man hon känt i bara fem minuter, friar, tar hon hand om situationen lika lugnt som vanligt - och tackar ja! Till hennes vänners skräckblandade förtjusning...

Trots vännernas tveksamhet och ett kyligt mottagande från Bens syster, Freya, så är Carey fast besluten om att få äktenskapet att fungera. Hon vet att hon funnit sin själsfrände. Om folk bara kunde lämna dem ifred.

Men det verkar som om Ben inte har varit helt uppriktig om sitt förflutna och Carey börjar snart undra om hon inte begått ett stort misstag. När allt kommer omkring så måste det bara vara för bra för att vara sant.


Kommentarer:
Det här är en bok som jag fick genom ett bokbyte med Andrea och första boken jag läser i mitt Chick-lit/Sheila O'Flanagan-tema.
Men tredje boken jag läser av den här författaren. De andra två böckerna jag har läst har varit okej, dock inget jag kommer att komma ihåg om något år. Men ändå helt okej tidsfördriv. Gillar ju att läsa lättsmält chick-lit då och då som variation.

Inte heller denna bok var väl direkt någon sensation. Inget jag kommer att komma ihåg om några år eller kanske inte ens om några månader, men tycker nog ändå att Luftslott helt klart har varit den starkaste av de tre. Hittills. Kommer ju också att läsa två andra böcker i det här temat så vi får väl se.

Kunde dock bli rätt irriterad på Carey. Hon känns bara så himla naiv och barnslig. Hon beter sig inte som om hon vore vuxen. Mer som någon blåögd 17-18 åring. Hon ska ju ändå föreställa en vuxen kvinna. Nä, jag förstod mig inte på henne alls. Å andra sidan kan jag förstå hur jobbigt det måste vara när hela ens familj och släktingar och alla i ens närhet lägger sig i ens liv och försöker tala en till rätta. Riktigt jobbigt!
Nej, men helt klart min favorit hittills av de böcker jag läst av Sheila O'Flanagan. Dock tycker jag inte alls att hon kommer upp i Marian Keyes klass. Tyvärr.  Det blir bara 2/5 i betyg trots att jag gillat denna bäst. Det är som sagt ingen bok jag kommer att lägga på minnet. 


                                       Betyg 2/5

2 kommentarer:

  1. Har inte läst något av henne konstigt nog, men reserverade två från bibblan idag, chicklitt på sommaren är ju nästan oslagbart!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Chicklitt på sommaren är PERFEKT!

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...