onsdag 4 juli 2012

Den perfekte mannen av Sheila O'Flanagan

Canon EOS 1100D

Titel: Den perfekte mannen
Författare: Sheila O'Flanagan
Förlag: Pocketförlaget
Utgivningsår: 2011
Språk: Svenska
Antal sidor: 489

(Utläst 24 juni 2012)

Denna bok ingår i temat chick-lits/Sheila O'Flanagan.

Beskrivning från Adlibris:
KARIBIEN. Varma, tropiska dagar. Heta, loja nätter. En lyxkryssare av högsta klass. Tillsammans måste det vara den perfekta ramen för en romantisk semester. Men för systrarna Britt och Mia innebär resan något helt annat.

BRITT är inbjuden som föreläsare. Hon har skrivit årets bästsäljare, romanen Den perfekte mannen och anses vara en specialist på ämnet romantik och kärlek. Men kärlek är det sista hon tänker på efter ett kortvarigt äktenskap som slutade i katastrof.

MIA är förälskad i sin före detta pojkvän, sin dotters pappa, i hemlighet och lägger knappast märke till andra män, hur perfekta de än är. Hon är med som sin systers assistent. De båda systrarna är olika som natt och dag, och närheten ombord riskerar att driva dem isär för alltid.

Ombord finns också Leo Tyler, en mystisk man med ett besvärligt förflutet och den charmige kryssningschefen Steve Shaw. Medan resan fortsätter knyts nya band av vänskap och kanske av kärlek, trots att ingen av dem tänkt sig att det är möjligt.


Kommentarer:
Sista Sheila O'Flanagan-boken som jag läste i förra temat. Hade inte jättehöga förväntningar på denna då jag ju inte tyckt att någon av de andra böckerna av samma författare har varit så där jättebra egentligen. De andra har ju fått ganska ljumma recensioner från mig. Tyvärr gäller det samma för även den här boken. Inget WOW direkt. Den var okej, men tyvärr blir det inte mycket mer än så nu heller.

Jag har svårt att peka på vad det egentligen är som är det största problemet med Sheila O'Flanagans böcker. Men jag tror att det är att jag helt enkelt inte fastnar tillräckligt för hennes karaktärer. Allt känns tyvärr ganska ytligt och nä det är ingen karaktär som greppar tag i mig.

Måste dock säga att jag inte tyckte det kändes så trovärdigt att Britt skulle ha blivit kär och gift sig med en skådespelare. Hon kändes bara inte som en sådan person som gifter sig med en sådan person som hennes exmake verkar ha varit. Det hela kändes bara väldigt oseriöst och inte heller trovärdigt alls. Så det störde jag mig lite på.

Denna bok påminner väldigt mycket om de böcker jag läst tidigare av O'Flanagan. Kom på mig själv flera gånger med att jag blandade ihop historierna och karaktärerna.
Så nej, blir inget högt betyg här heller, tyvärr. Ingen jättedålig bok men inte så superbra heller. Blir samma betyg som de andra jag läst av samma författare och i och med denna bok så kommer jag nog inte att läsa några fler böcker av Sheila O'Flanagan. Trist, men får leta vidare efter nån annan bra chicklit-författare. Någon måste väl kunna mäta sig med Marian Keyes?

                                         Betyg: 2/5


2 kommentarer:

  1. Precis beställt två böcker från Alexandra Potter. Hoppas verkligen de är bra, har hört mycket bra om dem i alla fall :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon verkar bra!! Ser fram emot recensioner. Kanske skriver hon bättre än Sheila O'Flanagan. Skulle vilja ha lite mer älskvärda karaktärer.

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...