tisdag 17 juli 2012

Du glömde säga hejdå av Sarah Dessen

Canon EOS 1100D

Titel: Du glömde säga hejdå
Författare: Sarah Dessen
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska
Antal sidor: 433

Denna bok ingår i temat Sommar/Feel-good. 

(Utläst den 8 juli 2012)

Beskrivning Adlibris:
Ännu en ny stad och ännu en ny skola. Inte för att Mclean har något emot det. Tvärtom, hon tycker det ska bli ganska skönt att gå vidare, att börja om, att bli någon ny. På ett nytt ställe kan hon vara vem hon vill: den klämkäcka hejarklacksledaren, den svåra tjejen som klär sig i svart eller hon som känner alla och går på alla fester. Mclean är van att byta roll, för hon och hennes pappa flyttar ofta. Väldigt ofta.

Men när de kommer till Lakeview blir allt annorlunda. Mclean har redan bestämt vem hon ska vara, men det hjälper inte. Plötsligt står hon där utan förklädnad, och den enda hon kan vara är sig själv. Men vem är egentligen den riktiga Mclean? Kanske kan grannkillen Dave hjälpa henne att ta reda på det.


Kommentarer: 
Jag kan ju börja att säga hur mycket jag avgudar Sarah Dessens böcker. Har ju fullkomligt ÄLSKAT alla hennes böcker som givits ut på svenska. Har dock bara läst This Lullaby på originalspråket. Tyvärr tyckte jag inte lika mycket om den. Den var okej men inte så mycket mer. Men åter till vad jag tyckte om den här boken.

För mig är karaktärerna i böcker otroligt viktiga och karaktärerna i kombination med en oslagbar  sommarkänsla har alltid varit Dessens starkaste ess i skjortärmen. Tyvärr tycker jag nog inte att Mclean är den starkaste karaktär som Dessen har skrivit om. Jag fastnade inte riktigt lika mycket för henne som jag gjort tidigare för Dessens olika karaktärer och vet egentligen inte riktigt varför.
Men, trots detta så är det här en bra bok. Den är mysig, romantisk, lättsmält och perfekt att läsa i hängmattan i sommar. Dessen är ju dessutom en stjärna på att behandla vardagsproblem på ett väldigt stämningsfullt sätt, vilket jag tycker att hon lyckas bra med även i denna lilla pärla. Mysfaktorn är som vanligt hög, en riktig feel-good som jag tycker att man absolut inte bör missa. För gillar man Dessens andra böcker ska man definitivt även läsa den här.  

Ett litet plus är ju dessutom att några karaktärer från tidigare Dessen-böcker dyker upp här. Yay!
                                  
                                    Betyg: 4/5


Detta var ett rec-ex från Rabén & Sjögren. Tack så hemskt mycket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...