lördag 28 juli 2012

Jag är Zlatan: Zlatans egen berättelse av David Lagercrantz och Zlatan Ibrahimovic

Canon EOS 1100D

Andra recensionen för idag, men jag behöver verkligen komma ifatt.

Titel: Jag är Zlatan: Zlatans egen berättelse
Författare: David Lagercrantz & Zlatan Ibrahimovic
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår: 2011
Språk: Svenska
Antal sidor: ?

(Utläst den 24 juli 2012)

Beskrivning från Adlibris:
"Varför kom hon inte? Tyckte hon inte om mig längre? Det gick en minut, två, tre, tio minuter, och till slut pallade jag inte längre. Det var värsta förnedringen. Hon har säkert blåst mig, tänkte jag. Vem skulle vilja ha en date med mig? Och så drog jag därifrån. Jag skiter väl i henne, typ. Jag ska ändå bli fotbollstjärna. Men alltså, det var dummaste grejen. Tjejens buss hade bara varit lite försenad. Det var chaffisen som velat ta en cigg eller nåt, och hon kom dit precis efteråt och blev lika ledsen som jag. "

I Jag är Zlatan Ibrahimovic ger han en helt ny och skakande bild av uppväxten i Rosengård. Med sina egna ord berättar han om papporna från den fina sidan av stan som försöker få honom utslängd från Malmö FF. Han berättar om kampen och striderna i Ajax, om köpet till Juventus, succén i Italien och spelskandalen som höll på att förstöra hans karriär. Han berättar om Inter och segrarna, om Mourinho, målen och de stora stjärnorna. Han berättar om Helena, barnen och om livet bakom strålkastarljuset. För första gången avslöjar han precis vad som hände med Pep Guardiola i Barcelona.I Zlatans egen självbiografi får vi det rafflande spelet bakom klubbytena. 
Vi får en insyn i den absoluta toppfotbollen vi aldrig fått förut.

För första gången får vi hela sanningen om Zlatan Ibrahimovic.


Kommentarer:

En bok jag aldrig trodde att jag skulle läsa. Inte för att jag inte gillar fotboll eller Zlatan, för det gör jag. Jag älskar att kolla på fotboll. Men för att biografier egentligen inte är något jag läser särskilt ofta. Men då min sambo lånade den och läste den på sin läsplatta och sa att den var bra (och han gillar inte ens fotboll) då blev jag intresserad. Så jag lånade e-boken och började läsa.

Och shit vad jag blev fast!!! Ville inte lägga bort boken för en sekund. Läste och läste och läste...
Trodde aldrig att jag skulle gilla en biografi så mycket. Men älskade verkligen den här - så himla bra. Och framförallt oerhört intressant! Älskade att läsa om hur det har gått till i toppen, men också om Zlatans uppväxt i Rosengård, att få veta mer om hur det var när han växte upp och varför han är den här kaxige vinnarskallen som han är idag.

Boken bjöd på många skratt och jag fick se en ny sida av Zlatan som jag inte sett förut. Han blev mycket mänskligare efter att jag läst den här boken. Jag kan förstå honom på ett annat sätt nu.

Jag rekommenderar verkligen den här boken, men du bör nog ha lite fotbollsintresse iallafall för att uppskatta den lika mycket som jag gjorde. Fast min sambo tyckte ju också den var intressant och han gillar ju inte ens fotboll så ja, bedöm själv.

                                    Betyg: 5/5


Avslutar med några citat bara för att visa hur skön den här snubben är:

"Vad hon fick? Hon fick ju Zlatan” (2001, på frågan vad han gav tjejen han förlovade sig med)

"Först gick jag vänster, det gjorde han också. Sedan gick jag höger, det gjorde han också. Sedan gick jag vänster igen och han gick och köpte korv.”
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...