måndag 9 juli 2012

Sommaren jag blev vacker av Jenny Han

Canon EOS 1100D
Titel: Sommaren jag blev vacker
Författare: Jenny Han
Serie: Belly
Förlag: Ponto Pocket
Utgivningsår: 2011
Språk: Svenska
Antal sidor: 249

(Utläst 29 juni 2012)

Denna bok ingår i temat Sommar/feel-good.

Beskrivning från Adlibris:
Jag säger: Händer det här verkligen på riktigt? Och så som han ser på mig förstår jag att svaret är ja. Att det alltid har varit ja. I det ögonblicket känns det som om det inte finns något annat än det ordet. Allt som hände i somras, och alla andra somrar innan dess, har lett fram till det här.

Isabel mäter livet i antalet somrar hon har levt. För henne är det helt självklart allt händer ju på sommaren. Allt som är spännande, allt som är förtrollande och allt som betyder något. Vintern är bara en transportsträcka tillbaka till sommarhuset vid havet dit hon åker med familjen varje sommarlov. Dit kommer också bröderna Jeremiah och Conrad och deras mamma Susannah, som äger huset. Tillsammans tillbringar de två familjerna hela långa sommaren där, och för Isabel existerar inget alternativ.

Isabel älskar det slitna gamla strandhuset, alla knäppa traditioner som hon och killarna upprätthållit sedan de var små, och hon älskar framför allt det faktum att ingenting har förändrats sedan dess. Fram tills nu. För den här sommaren den här skimrande sommaren kommer saker att förändras. Redan när Isabel stiger ur bilen känner hon något i den salta luften. En ny känsla. Något vuxet, något ... hemligt. Och när krocken mellan nya aningar och minnen från förr trasslar till relationen mellan Isabel, Conrad och Jeremiah så står det klart de måste acceptera att de är framme vid en plats dit varje sommarstig hittills har lett.


Kommentarer:
Kan ju börja med att säga att jag fullkomligt ÄLSKADE den här boken.
Hade inte jättehöga förväntningar, men hade ändå en liten föraning om att jag nog skulle tycka om den här serien lite iallafall.

Så vad är det då som är så bra med den? Till att börja med känslan. Stämningen i boken är fantastisk. Så himla mysig. Och jag älskar karaktärerna! De fastnar på en gång - det är så det ska vara. Älskar Belly, Jeremiah, Conrad och Susannah.

Och det jag gillar allra mest är att trots att det är en riktigt mysig och somrig bok så ligger allvaret och lurar runt hörnet.

En annan sak jag gillade var att boken var kort och lättläst. Jätteskönt med lite omväxling till lite längre och tyngre böcker. Perfekt sommarläsning helt enkelt och en bok jag varmt rekomenderar!

                                       Betyg: 5/5

10 kommentarer:

 1. Härligt att du gillade den :) Jag hade dock lite svårt för Belly men de andra karaktärerna gillade jag verkligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok- nä jag älskade typ allt! :-) Så tack för tipset!

   Radera
 2. Håller med om att stämningen är väldigt bra beskriven, men tålde däremot inte Belly och jag irriterade mig ganska rejält på henne :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, kanske bara jag som inte gjorde det då. Eller visst lite ibland men inte SÅ mycket.

   Radera
 3. Smultron! Har du plockat själv eller köpt? Sorry, blev så distraherad av bilden, såg så gott ut :)

  SvaraRadera
 4. Läste också den här nyss och gillade den! Sommarkänslan var så härlig :)

  SvaraRadera
 5. DEn här serien måste jag läsa!! :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det! Jag gillar den skarpt!

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...