måndag 27 augusti 2012

Hemma hos Martina av Martina Haag

Canon EOS 1100D

Titel: Hemma hos Martina
Författare: Martina Haag
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 205
Språk: Svenska
Antal sidor: 184


(Utläst den 15 augusti 2012)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Beskrivning från Adlibris:

Hemma hos Martina andas hela tillvaron glamour.

I Mariah Carey-garderoben som tar upp en hel vägg ligger sidenunderkläderna sorterade i egna fack och klänningarna hänger i färgordning.

Hemma hos Martina är det aldrig någon som bråkar. Alla räkningar är betalda i tid och i trädgården ligger stenarna i storleksordning. Barnen har håret vattenkammat helt rakt och katterna öppnar sina kattmatsburkar själva utan att mjaua ett endaste dugg. Martina ljuger aldrig, är aldrig avundsjuk och känner sig aldrig som en tant.

När hon är gravid är hon mild och vis, går nästan inte upp någonting och påminner inte ett dugg om Rolf Lassgård i underbyxor.

Precis så är det. Absolut inte.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mina kommentarer om:

Handling:
Älskade Martina-koden som jag skrattade högt flera gånger när jag läste, men tyvärr tyckte jag inte att denna var lika rolig. Den var roligare än Fånge i hundpalatset, men nej inte lika rolig som Martina-koden.

Spänning/Fart:
Den var okej. Jag tyckte aldrig att den var tråkig, bara inte lika rolig som Martina-koden. Men den lästes ut snabbt och den var ändå underhållande.

Karaktärer:

Martina är fortfarande väldigt rolig. Gud, vad jag skrattade åt kapitlet när hon gick på audition och skulle provsjunga för Björn och Benny, och hon inte kunde sjunga och de bad att hon skulle läsa en dikt istället och allt hon kunde klämma fram var "Jorden." HAHAHAHA!!! Jag överdriver inte, jag skrattade så jag låg dubbelvikt på golvet. Försökte förklara för min sambo vad det var som var så roligt men tror inte riktigt han fattade. Det var nog bara för att jag vet om  den tryckta stämningen som brukar råda när man gör en audition; och att det enda man lyckas få fram då är "Jorden" var bara j-ligt komiskt!

Skrivsätt:
Jag har gillat alla krönikesamlingar av Martina Haag faktiskt. Alla jag läst har varit okej.

Sammanfattning och betyg:
En okej bok, men jag hade velat ligga dubbelvikt fler gånger. Nu blev det bara en gång tyvärr men det blir ändå en trea till Hemma hos Martina.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...