torsdag 6 september 2012

The Scorch Trials av James Dashner

Canon EOS 1100D
Titel: The Scorch Trials
Författare: James Dashner
Serie: The Maze Runner
Förlag: Ember
Utgivningsår: 2011
Språk: Engelska
Antal sidor: 384

(Utläst den 29 augusti 2012)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Beskrivning från Goodreads:

The Scorch Trials picks up where The Maze Runner left off. The Gladers have escaped the Maze, but now they face an even more treacherous challenge on the open roads of a devastated planet.
And WICKED has made sure to adjust the variables and stack the odds against them.
Can Thomas survive in such a violent world?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mina kommentarer om:

Handling:
Jag älskade the Maze Runner. Det gjorde jag verkligen och jag såg verkligen fram emot att läsa uppföljaren. Dock så tror jag att tidpunkten att läsa den inte var den rätta. Jag ska inte säga att jag blev besviken, det handlade nog mer om att det här inte var den bok jag behövde just när jag läste den. Har kanske tröttnat lite på actionfyllda dystopiska böcker. Behöver variation nu. Kom på mig själv med att sitta och fundera på annat när jag läste och det är ju inget bra!

Spänning/Fart:
Precis som sin föregångare är den actionfylld från start till mål. Det är korta kapitel vilket jag gillar och det är spännande typ hela tiden. Spänningen är alltså hög.

Karaktärer:

Gillar att läsa om en kille... oftast är ju huvudpersonen en tjej.

Skrivsätt:
Som sagt, actionfyllt och spännande med korta kapitel som jag gillar.

Sammanfattning och betyg:
Som jag redan nämnt så blev jag inte så blown away som jag hade hoppats. Är lite trött på den här typen av böcker nu, men jo det är en riktigt bra serie, jag är bara ledsen över att jag inte läste den vid rätt tidpunkt istället för att läsa den när jag var trött på dystopier.

Betygsättningen är svår den här gången, egentligen är det ju en bra bok/serie, men jag kunde bara inte finna ro att koncentrera mig när jag läste den så jag fann mig själv att skumma vissa delar bara för att komma igenom den och kunna fortsätta med nästa bok i högen. (Så blir det när man har för många olästa böcker.)

Men jag kommer ändå ge The Scorch Trials en fyra, för den ÄR bra och spännande, var nog bara jag som inte kunde fokusera riktigt. Får nog läsa om den senare när jag inte är så stressad över alla olästa böcker och blir sugen på en dystopi igen. Och självklart kommer jag att läsa trean när den kommer i paperback.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...