lördag 26 januari 2013

Helena av Josephine Angelini

Canon EOS 1100D

Titel: Helena
Författare: Josephine Angelini
Serie: Starcrossed
Förlag: Bonnier Carlsén
Utgivningsår: 2011
Språk: Svenska Antal sidor: 505

 
(Utläst den 19 januari 2013)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Beskrivning från Goodreads:
 Helena Hamilton är extremt blyg. Så blyg att hon faktiskt mår fysiskt illa av att dra uppmärksamhet till sig. Problemet är att hon är 17 år, lång, blond, extremt bra på löpning och har ett ansikte som en gudinna skulle avundas henne. Som om inte detta skulle räcka för att få folk att glo på henne så händer det där med den nyinflyttade killen, Lucas Delos.
Det första Helena känner när hon ser Lucas är ett starkt hat. Hon vill verkligen döda honom. Och hon får ett ganska bra grepp om hans hals när hon anfaller honom i skolkorridoren ...
Den pinsamma skolkorridorskatastrofen visar sig vara början på ett nytt liv för Helena, och hon är verkligen inte den hon trott sig vara. Till exempel verkar inga vapen kunna skada henne.
Men det är inte bara hon som bär på en stor hemlighet: När Helenas och Lucas känslor för varandra går från iskallt till stekhett visar det sig att deras liv är bundna till en tragedi som utspelade sig för flera tusen år sedan. Precis som Sköna Helena och Paris vid Troja är de ödesbestämda att starta ett krig för sin kärleks skull. Ett krig som kan förgöra världen.
Trots att Helen och Lucas inser att de aldrig kan vara tillsammans, är de krafter som drar dem till varandra ännu starkare. Kan de trotsa det öde som står skrivet i stjärnorna?


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mina kommentarer om:

Handling:
Grekisk mytologi i YA. Inte helt fel. Jag har ju alltid gillat mytologi så denna bok var ju såklart ett måste. Gillar verkligen att det har börjat dyka upp allt mer mytologi i YA nu. Det gillas starkt!

Spänning/Fart:
Tempot var inte jättehögt men heller absolut inte långsamt. Ganska jämnt genom hela boken. Det blev dock aldrig tråkigt och jag läste ut boken ganska snabbt.

Karaktärer:
Jag tyckte om Helena som karaktär. Hennes drömmar framför allt i början var spännande att läsa om. Tyckte mycket om hennes berättarröst. Gillade även Claire! Dock så undrar jag hur det kommer sig att Claire kände till Helenas förmåga. Lite skumt ju.

Skrivsätt:
Josephine Angelinis skrivsätt är ganska simpelt. Inget speciellt men det är underhållande och lättläst och sådant uppskattas ju alltid, speciellt om boken som i det här fallet är ganska tjock.

Sammanfattning och betyg:
Spännande att läsa om ättlingar till grekiska gudar. Tror det är min grej. Tyckte om den här boken och tycker helt klart att den är värd en fyra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...