fredag 15 februari 2013

Beautiful Creatures av Kami Garcia & Margaret Stohl

Canon EOS 1100D
Titel: Beautiful Creatures
Författare: Kami Garcia & Margaret Stohl
Serie: Caster Chronicles

Förlag: Razorbill 
Utgivningsår: 2010
Språk: Engelska
Antal sidor: 563

Denna bok ingår i temat: Paranormal Romance. Mer om vad jag tyckte kommer att sammanfattas i temavideon då alla böcker i temat är utlästa. 


(Utläst den 12 februari 2013)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Beskrivning från Goodreads:

In Ethan Wate's hometown there lies the darkest of secrets . . .

There is a girl.

Slowly, she pulled the hood from her head. Green eyes, black hair. Lena Duchannes.

There is a curse.

On the Sixteenth Moon, the Sixteenth Year, the Book will take what it's been promised. And no one can stop it.

In the end, there is a grave.

Lena and Ethan become bound together by a deep, powerful love. But Lena is cursed and on her sixteenth birthday, her fate will be decided.

Ethan never even saw it coming.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mina kommentarer om:

Handling:
Känns bra att äntligen ha läst den här boken. Filmen går ju upp bio nu i veckan. Jag har velat läsa den här väldigt länge och nu har jag alltså gjort det. Jag gillar den ganska nya tolkningen av häxor. Här kallas de ju "Casters", och det konceptet känns fräscht vilket jag absolut tycker att  Garcia och Stohl förtjänar lite cred för.

Spänning/Fart:
Tempot i boken då, hur var det?
Det är här ett av mina problem ligger. Det är för segt. De första hundra sidorna tyckte jag faktiskt var ganska bra. Jag blev nyfiken på att veta mer och ville få reda på hur historien skulle fortsätta. Jag sögs in i boken och tyckte den var helt okej... men därefter tappade jag intresset. Jag tappade lusten att läsa och läste mest ut boken bara för att jag skulle läsa ut den, inte för att jag tyckte den var bra. Tyvärr. Dock så gillade jag slutet och då kom intresset för boken tillbaka lite grann tack och lov.

Karaktärer:
Här har vi mitt andra problem. Jag fastnade inte för karaktärerna. Dock så tycker jag att det är jättekul att författarna har skrivit ur en killes POV, det gjorde att boken kändes väldigt annorlunda mot andra YA-böcker. Det gillade jag, men jag connectade tyvärr aldrig med karaktärerna så som jag hade önskat. Dessutom kändes det inte som att det fanns tillräckligt med glöd mellan Ethan och Lena, de hade liksom inte det där lilla extra som jag vill att ett kärlekspar ska ha så det blev jag besviken på.

Skrivsätt:
Det är för segt. Boken är för lång. Enough said.

Sammanfattning och betyg:
Jag gillar konceptet och bitvis var boken ganska bra, men den saknar det där lilla extra som gör att jag kan börja älska en bok. Karaktärerna kändes platta och boken hade nog mått bra av att kortas lite.
Det blir en stark tvåa. Den var sådär... absolut inget wow! Och mitt intresse för att se filmen har tyvärr svalnat en hel del. Osäker på om jag kommer att läsa fortsättningen,  den var ändå ganska okej - men långt ifrån det bästa jag har läst. Kort sagt, en ganska stor besvikelse.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...