onsdag 6 februari 2013

Ten av Gretchen McNeil

Canon EOS 1100D
Titel: Ten
Författare: Gretchen McNeil
Förlag: Balzer + Bray
Utgivningsår: 2012
Språk: Engelska
Antal sidor: 294
 
(Utläst den 6 februari 2013)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Beskrivning från Goodreads:
SHHHH!
Don't spread the word!
Three-day weekend. Party at White Rock House on Henry Island.
You do NOT want to miss it.


It was supposed to be the weekend of their lives—an exclusive house party on Henry Island. Best friends Meg and Minnie each have their reasons for being there (which involve T.J., the school’s most eligible bachelor) and look forward to three glorious days of boys, booze and fun-filled luxury.

But what they expect is definitely not what they get, and what starts out as fun turns dark and twisted after the discovery of a DVD with a sinister message: Vengeance is mine.

Suddenly people are dying, and with a storm raging, the teens are cut off from the outside world. No electricity, no phones, no internet, and a ferry that isn’t scheduled to return for two days. As the deaths become more violent and the teens turn on each other, can Meg find the killer before more people die? Or is the killer closer to her than she could ever imagine?
 


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mina kommentarer om:


Handling:

En ya-deckarthriller. Inte helt fel. Någonting annorlunda och jag har länge varit sugen på att testa att läsa Agatha Christie då jag tror att det kan vara min typ av deckare. (Jag är ju vanligtvis väldigt anti deckare.) Denna bok ska ju tydligen vara inspirerad av just Agatha Christie så då tänkte jag att yes, detta kan vara något för mig. Jag gillar när det är lite läskigt och man inte vet vem som är mördaren och man misstänker i stort sett alla någon gång under tiden man läser.

Jag hade hört väldigt mycket gott om den här innan jag började läsa, så ja jag hade nog ganska höga förväntningar. Jag hade också hört att många blev rädda när de läste den här så absolut, jag var beredd på att bli riktigt skraj. Så blev jag det och levde boken upp till mina förväntningar? Svaret är njaaaaa...

Jag var lite i en lässvacka när jag började läsa den här. Vilket kanske inte var så bra för det ledde till att jag hade väldigt svårt att komma in i boken. Hade väldigt svårt att koncentrera mig och tankarna vandrade iväg till annat, tyvärr. För jag tror att detta egentligen är en väldigt bra bok. Jag kanske bara valde att läsa den vid fel tillfälle. Jag borde ha sparat den till en annan gång då jag var mer sugen på en deckare eller mer kuslig bok. Då hade jag nog också kunnat skriva en mer rättvis recension.

Spänning/Fart:
Tempot är bra. Det är spännande hela tiden, dock så  är ju mitt problem att trots att författaren verkligen försöker göra det spännande så tycker jag ju ändå inte att det är särskilt spännande under större delen av boken. Vilket beror på att jag sitter och tänker på annat. Tror dock inte att det beror på boken utan mer på att jag hade för mycket annat att tänka på när jag läste och inte kunde koppla bort det. Jag lyckades dock få tillbaka lite fokus mot slutet av boken och då var den riktigt bra! Så att från att ha varit rätt ointresserad tyckte jag till slut att boken var riktigt bra.

Karaktärer:
Här är ytterligare ett problem som jag hade med den här boken, det är för många karaktärer att hålla reda på och jag fastnade aldrig riktigt för någon av dem.

Trodde dock att jag lyckades lista ut vem som var mördaren, men nej... Fast jag var ganska nära...

Skrivsätt:
Inget att klaga på. Bra.

Sammanfattning och betyg:
Nu märker jag att det här blev en ganska negativ recension och det var ju inte meningen. Jag tror helt ärligt att det här är en bra bok, jag valde bara att läsa den vid en väldigt dålig tidpunkt. Har lust att läsa om den någon annan gång då jag kanske skulle kunna vara mer fokuserad, men det har ju förlorat poängen lite nu - då jag redan vet vem mördaren är. Men kanske någon gång när jag glömt bort mycket av handlingen. Vi får se.

Boken är trots allt värd en stark trea. Tappade intresset i mitten, men i slutet var det riktigt, riktigt bra. Så ta nu min recension med en nypa salt. Hade jag varit mer koncentrerad så hade den högst troligen minst fått en fyra. Så läs den, gör det.


2 kommentarer:

  1. Svar: Jag läste Washington D.C när jag var typ 12-13 eller nåt sen men då tyckte jag i alla fall, haha. Den är väldigt "gullig" men med en annorlunda huvudkaraktär så den var ändå helt okej. Om du gillar Meg Cabot gillar du nog den också :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för svar Ebbis, då vet jag ska ta och läsa den någongång då.

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...