måndag 8 april 2013

The Friday Society av Adrienne Kress

Canon EOS 1100D
Titel: The Friday Society
Författare: Adrienne Kress
Förlag: Dial
Utgivningsår: 2012
Språk: Engelska
Antal sidor: 440


Denna bok ingår i temat: Steampunk. Kolla gärna in videon där jag sammanfattar temat!


(Utläst den 4 april 2013)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Beskrivning från Goodreads:

An action-packed tale of gowns, guys, guns –and the heroines who use them all

Set in turn of the century London, The Friday Society follows the stories of three very intelligent and talented young women, all of whom are assistants to powerful men: Cora, lab assistant; Michiko, Japanese fight assistant; and Nellie, magician's assistant. The three young women's lives become inexorably intertwined after a chance meeting at a ball that ends with the discovery of a murdered mystery man.

It's up to these three, in their own charming but bold way, to solve the murder–and the crimes they believe may be connected to it–without calling too much attention to themselves.

Set in the past but with a modern irreverent flare, this Steampunk whodunit introduces three unforgettable and very ladylike–well, relatively ladylike–heroines poised for more dangerous adventures
.
 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mina kommentarer om:

 

Handling: 
Jag hade inte direkt några förväntningar på den här boken. Jag ville ha den mest för att jag älskar omslaget, hahaha... hade ingen koll på handlingen förutom att det var Steampunk. Jag kan heller tyvärr inte säga att jag blev blown away av den här boken. Den var lite meh... inte dålig, men det var något som saknades för att jag skulle falla pladask. Den var okej helt enkelt, men jag tappade intresset flera gången under läsandets gång och fick flera gånger kämpa för att orka läsa vidare. Det var alltså något som saknades men jag kan inte sätta fingret på vad det egentligen var.

Spänning/Fart:
Den var rätt actionpackad så nej den var absolut inte tråkig. Det var bara att jag tappade intresset ett flertal gånger.

Karaktärer:
Här har vi bokens kärna och också det som gjorde att jag orkade läsa vidare. Den har tre starka, kvinnliga karaktärer som jag verkligen gillade!

Skrivsätt:
Det är lättsamt och actionfyllt, men det är ändå något som saknas. Jag kan bara inte komma på vad.

Sammanfattning och betyg:
En okej bok med bra karaktärer. Dock är det någon ingrediens som fattas för att jag ska älska boken och vilja läsa om den.

Betyget får bli tre tassar. Helt okej, men långt ifrån det bästa jag har läst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...