söndag 14 juli 2013

Och sedan kom hösten av Jodi lynn Anderson

iPhone 4

Titel: Och sedan kom hösten
Författare: Jodi Lynn Anderson
Serie: Persikosommar #2
Förlag: Ponto Pocket
Utgivningsår: 2010
Språk: Svenska
Antal sidor: 260Denna bok ingår i temat: Contemporary. Kommer som vanligt en temavideo i slutet på sommaren när alla böcker i temat är utlästa.

(Utläst den 6 juli 2013)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Beskrivning från Adlibris: 
Sommaren hade varit så alldeles speciell. De hade badat nakna i sjön och legat i gräset med plaskvått hår. De hade karvat sina initialer i magnoliaträdet. Sommaren lång hade Darlingtons persikoodling vaggat dem i sin famn grön som en ädelsten, mjuk som sammet. Det hade känts som om allting skulle vara för evigt.

Men redan den femte september drog ett nytt slags vind genom trädkronorna och lade sig mellan stammarna som dimma. Doften av persikor försvann. Den nya doften var främmande som av kanel och kajennpeppar, som från någonstans långt borta. Det luktade mörker.

Murphy slits mellan sina drömmar om ett liv i New York och sin kärlek till pojkvännen Rex som redan hittat sitt i småstaden Bridgewater.

Leeda är nominerad till en lokal skönhetstävling och får äntligen sin mammas fulla uppmärksamhet - tills storasyster kommer hem igen.

Birdie är lycklig med sin pojkvän Enrico. Hon vill bara att tiden ska stå stilla, men förändringar kommer vare sig man vill eller inte.

De tre tjejerna som fann varandra i Persikosommar har ett tufft år framför sig. Och medan de alla är upptagna med sina egna problem riskerar de att glömma vänskapen som gav dem styrka.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mina kommentarer om:
 


Handling:
Andra delen i Persikosommar-serien. Gillade ju verkligen första boken som jag precis lade upp en recension på. Den andra delen tar vid där den första slutade och nu i efterhand är det lite svårt att hålla reda på vad som hände i första boken och vad som hände i andra, de liksom smälter samman när man tänker på dem. Men det är fortfarande somrigt och mysigt och alldeles, alldeles underbart.


Spänning/Fart:

-

Karaktärer:
Älskar karaktärerna så himla mycket fortfarande, känns som när man lärt känna dem att det är mina kompisar jag läser om och man vill inget hellre än att det ska gå bra för dem. Men varför var författaren tvungen att ha ihjäl Honey Babe? Blev så himla ledsen!! Varför? Papillonhundar som är så himla söta med sina stora fjärilsöron! *gråter en skvätt* Det var det sorgligaste i hela boken. Fy.

Blev dock lite irriterad på Murphy i denna del som beter sig så bitchigt mot Rex. Och FY för Leedas mamma. Vissa borde inte få skaffa barn!


Skrivsätt:
Skrivsättet är väldigt lättsamt och medryckande och det är oerhört svårt att lägga boken ifrån sig. Jag ville bara fortsätta läsa och läsa...

Sammanfattning och betyg:
Älskade även denna och plöjer just nu sista delen. Buuu, vill inte att det ska ta slut!

Betyget blir givetvis en femma även för denna andra del i serien!
4 kommentarer:

  1. Svar: Åh, vad kul att du köpte "Tid att dö"! Jag hoppas VERKLIGEn att du ska tycka om den lika mycket som jag gjorde! :D

    SvaraRadera
  2. Verkar lovande! Fick hem Jodi Lynn Andersens Tiger Lily i veckan, hoppas den är lika medryckande :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...