måndag 7 oktober 2013

NYTT EVENT!

Kolla på videon för att ta reda på vad det nya eventet här på bloggen kommer att bli!

Hoppas att ni är lika peppade som jag och hoppas att så många som möjligt kan/vill vara med nu!

Ni som vill vara med får jättegärna komma med förslag på vad vi ska kalla det här eventet, för jag har än så länge inte lyckats komma på något kitchigt namn.

Uppdatering:
Hashtagen för eventet blir

#skräckläs2013

37 kommentarer:

 1. Åh det här lät riktigt roligt, jag hade tänkt läsa massa skräck, thriller i oktober/november men fick in så mycket rec.ex men hade tänkt försöka läsa undan dem nu i oktober och köra i november. Har massa spännande böcker som väntar på att bli lästa :)
  Jag har bla tänkt läsa någon Stephen King och Dean Koontz bok för det är massor med år sedan sist och jag vill bekanta mig med deras böcker igen fast med böcker som är olästa här hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad kul! Yes man har hela november på sig att läsa så mycket skräck man bara kan. Skriv gärna på din blogg och sprid vidare till andra bloggar om den här temaläsningen! :)

   Radera
 2. Vad sägs om att kalla temat för "All hallow's read"? Halloween kallas ju även All hallow's eve.

  Hashtagen blir väl då #allhallowsread.

  Det låter som en jättekul grej. Jag måste bara inventera mina bokhyllor först för att se om jag har tid och möjlighet att hänga på. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för bra ide till hashtag! Var ingen dum idé.

   Hoppas du kan hänga på då! :)

   Radera
  2. Det tyckte jag lät jättebra :) /Kriss

   Radera
  3. Nu har jag inventerat hyllorna lite och sett att det finns en del bra böcker som passar in i denna temaläsning. Så jag är på. Jag började först idag med "Blodsmagi" av Tessa Gratton. Jag har även bloggat om det och hänvisar till dig, Nelly. Här är länken till inlägget: http://jenny.jennytranslation.com/2013/10/11/all-hallows-read-2013/ (OBS! inlägget publiceras först runt kl. 14 idag fredag, 11/10.)

   Radera
 3. ska gå igenom hyllan och se vad jag hittar jag med! Jättebra ide!

  SvaraRadera
 4. Vilken rolig idé! Jag ska försöka hinna med åtminstone ett par stycken skräckisar eller thrillers nu runt halloween så jag är gärna med! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad roligt! Sprid vidare!! :)

   Radera
 5. Åh vilken kul idé! Jag hänger gärna på. Dina val verkade väldigt bra, får börja fundera lite själv oxå på vilka böcker som hade kunnat passa :)

  SvaraRadera
 6. Vad bra att jag gjort bra val. Inte alltid lätt att veta vilka böcker man ska välja.

  SvaraRadera
 7. Kul idé! Skall kika igenom hyllan och se om jag hittar något lämpligt. Annars får jag väl ta några av makens Stephen King-böcker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stephen King är inte dåligt och passar utmärkt in i detta tema. Super!

   Radera
 8. Det låter jättekul! (: Om man bara behöver uppbåda en bok eller än fler, så kan jag utan tvekan vara med. Jag har en lättläst bok i Edgar Allan Poe-anda från LL-förlaget som jag vet att jag kommer kunna bidra med (även om det är ett seriealbum)... (: Sedan får vi se om jag kommer bidra med mer... (; Jag hoppas ju - för rysligare/skräckböcker är ju peeerfekt nu i hösttid!

  För vi får väl välja helt själva vad vi läser under denna period? ;P (;

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, var jag inte tydlig med det? Trodde jag tjatade sönder hela videon med det? Det är det som är poängen, till skillnad från bokklubben... att man här får välja precis vilka böcker man vill. De böcker jag visade upp i videon är mina exempel på böcker man kan välja. Det var för att ge er lite inspiration. Man får välja vad man gillar. men det måste ha med rysare att göra då det är temat.

   Radera
  2. Jo, du var ganska tydlig, men sedan blev jag osäker för att du tog upp dina val och funderade över om det var rätt val... Och då blev jag osäker på om jag missförstått?! (: Och att du där menade val av böcker du hoppades fler kunde tänka sig att läsa... (;

   Skönt att bara kunna klargöra allt! (: Jag är på! :D

   Radera
  3. aha. nä, det var exempel på böcker för att ge inspiration och starta diskussion kring om det var böcker som kan funka och vilka böcker ni andra hade valt... men kul om vi läser många olika böcker tycker jag.

   Radera
  4. Presentera gärna det officiella namnet på eventet om det är bestämt! (: Så att man vet vad man ska hashtagga/tagga inläggen med för ettiketter och liknande.

   Radera
  5. Jag behöver hjälp där vilket jag har bett om i videon också. Jag vet inte vad det ska heta. Jag har kört fast, jag presenterar här iden men den är inte färdig och därför behöver jag er hjälp. Har bara fått ett förslag ännu.

   Radera
  6. Jag tycker det förslaget är skitbra! Det är därför inte jag har ens försökt komma på ett eget förslag. Jag bara tänkte att eftersom startskottet gick igår, vill man ju gärna veta vad hashtagen är/eventet har för namn snart och sådär. (:

   Radera
  7. Absolut! Ok... men då tar vi det namnet. Uppdaterar snart med det namn jag väljer. :)

   Radera
 9. Haha, det passar ju bra med tanke på att jag i helgen var och lånade hem massa skräck och just nu läser jag "Lida" av Stephen King :) Hade dock behövt ha boktips för några dagar sedan när jag letade runt efter bra skräck ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, men kul att du vill hänga på. Behöver massor med folk så att vi alla kan läsa och tipsa och vara creepy tillsammans. Nice!

   Radera
 10. Låter som en bra idé. Ska försöka hinna läsa åtminstone en bok i den här genren. I så fall blir det antingen Anna dressed in blood eller In the shadow of blackbirds :)

  SvaraRadera
 11. Hakar gärna på! Smygstartade med häxböcker redan i september... men har en hel del i hyllan på temat som jag vill läsa i okt/nov.

  SvaraRadera
 12. Jag är på, men kan inte börja innan helgen. Har nog rätt många böcker som passar in på temat... Mysigt inför halloween och allt =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, halloweenmys tillsammans.

   Radera
 13. Låter perfekt för mig (som på Bokdetektiven och Deckarhuset främst ägnar mig åt just skräck, deckare, thrillers, mystik och närliggande)! Mitt tips är "Feberflickan" av Elisabeth Östnäs, riktigt läskig, stämningsfull och speciell bok som dessutom är väldigt lättläst. Recenserade den nyligen och gav den full pott, vilket inte händer ofta! Kul initiativ, Nelly! http://www.bokdetektiven.se/?p=1417

  SvaraRadera
 14. Oh! Eller varför inte den psykologiska skräckklassikern "När skruven dras åt" av Henry James (skriven 1898), som jag ju recenserade igår! Gotisk stil, kan man säga, med väldigt många bottnar och möjliga tolkningar... Obehaglig, men även mysig :) Perfekt för mörka höstkvällar. /Kriss

  SvaraRadera
 15. Vilket roligt event Nelly :) detta är jag gärna med på :) ska bara klura ut vilka böcker jag ska läsa. Min instagram är låst/privat men jag kan väl ändå använda hastagen? Jag lägger gärna till dig och andra givetvis som följare så att vi kan diskutera. Och så kan man ju givetvis diskutera via bloggen såklart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst kan du använda hashtagen iaf. Jag heter nellon_xo på insta, så adda gärna mig.

   Radera
  2. Superbra tema! Jag älskar skräck, och dina tips verkar ju mycket bra (faktiskt har jag inte läst någon av dem, men kommer definitivt att kolla upp dem). Ett boktips som passar in i detta tema är min egen bok, I nattens mörker, en skräckroman som är en blandning av Skönheten och odjuret möter Dracula. ;) Själv tänkte jag läsa Stephen Kings Under kupolen.
   /Nathalie Sjögren

   Radera
  3. Kul att du är med. Glöm inte att tagga dina inlägg så att jag lätt kan hitta dem.

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...