torsdag 3 oktober 2013

Recension: Hemlös av Gail Carriger

Canon EOS 1100D


Titel: Hemlös
Författare: Gail Carriger

Förlag: Styxx Fantasy
Utgivningsår: 2013
Språk: Engelska
Antal sidor: 365

Denna bok ingår i temat: Recensionsexemplar. Mer om vad jag tyckte om denna bok kommer sammanfattas i en video då temat är avslutat.

(Utläst den 22 september 2013)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Beskrivning från Goodreads: 
Alexia Maccon har det minsann inte lätt. Inte nog med att hon som vanligt är måltavla för diverse blodtörstiga vampyrer, arga varulvar och mordiska nyckelpigor, dessutom är hon plötsligt hemlös och Londonsäsongens största skandal på grund av sitt ”obekväma tillstånd”.

Alexia bestämmer sig för att fly från London och beger sig till Italien i jakt på Tempelriddar­orden. De sägs ha kunskap om övermänniskor, men frågan är om de är villiga att berätta vad de vet. Alexia misstänker att hon kanske hamnat ur askan i elden, men vad bryr hon sig om några livshotande attacker när det finns pesto?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mina kommentarer om:
 

Handling:
Blir inte någon jättelång recension det här eftersom jag inte har så mycket att säga egentligen. Men kul att få återvända till den här världen. Gillar verkligen steampunk och spännande att få läsa fortsättningen äntligen. Känns dock trist att det ska gå så lång tid mellan böckerna. Man hinner ju glömma massor. Dock kommer jag ihåg att förra delen slutade med en rejäl cliffhanger. Så var kul att få läsa vidare nu.

Spänning/Fart:
Tycke det var lite segt emellanåt. Takten var ganska långsam tyvärr och hade hoppats att det skulle varit lite mer spännande. Blev ganska uttråkad efter ett tag så blev rätt besviken.

Karaktärer:
Roliga karaktärer som vanligt, men det hjälper inte då hela boken är för seg.

Skrivsätt:
Gillar stämningen och den värld som Gail Carriger skapat, jättemysigt - men det är lite för segt. Så ja, jag blev besviken på den här boken. Hade hoppats på lite snabbare tempo.


Sammanfattning och betyg: 

Gillar verkligen steampunk, men är besviken på tempot. Det händer för lite. Hade velat ha lite snabbare fart och mer spänning.

Betyget blir en trea, lite besviken men gillar ju ändå serien så ja, det får bli ett okej betyg iallafall.Denna bok var ett rec-ex från Styxx Fantasy. Tack så mycket!

2 kommentarer:

  1. Den här är den sämsta boken i serien (enligt mig). Men fyran och femman är helt fantastiska!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, vad bra för jag ville nästan ge upp efter den här.

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...