torsdag 7 november 2013

Recension: Konsten att vara kvinna av Caitlin Moran

Canon EOS 1100D
Titel: Konsten att vara kvinna
Författare: Caitlin Moran
Förlag: Albert Bonniers förlag

Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska
Antal sidor: 317

(Utläst den 23 oktober 2013)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Beskrivning från Goodreads: 
Det har aldrig varit lättare att vara kvinna. Vi har rösträtt och p-piller och vi har inte blivit brända som häxor sedan 1700-talet. Men det återstår några små frågor ...

Varför måste vi ta bort allt hår på kroppen? Varför är bh:n så obekväm? Och varför frågar alla när man ska skaffa barn?

Boken börjar på Caitlin Morans bedrövliga 13-årsdag (hon väger 80 kilo, har inga vänner och pojkar kastar grus efter henne) och fortsätter genom tonårstiden, till arbetsplatser och strippklubbar, genom kärlek, övervikt, abort, shopping och moderskap. Det är som att få förtroenden från en god vän - ocensurerat, ärligt och fruktansvärt roligt.

Konsten att vara kvinna är ett självbiografiskt, feministiskt manifest.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mina kommentarer om:
 

Handling:
En bok som jag plockade upp på bokrean nu i år. Har varit nyfiken på den ett tag eftersom jag sett att många hyllat den så var kul att äntligen få läsa den.

Gillade att den var ungefär som jag hade tänkt att den skulle vara. Gillar verkligen att läsa självbiografier ibland. Och just den här tyckte jag mycket om just för att jag kunde känna igen mig väldigt mycket i det Moran beskriver. Det bor helt klart en liten feminist i mig.

För er som inte vet vad den här boken handlar om så är det väldigt enkelt sammanfattat en sjävbiografisk bok om hur det är att vara kvinna.


Spänning/Fart:
-


Karaktärer:
Älskade verkligen att läsa om
Caitlin Moran och gillar henne verkligen som författare och person.


Skrivsätt:
Hög igenkänningsfaktor och mycket humor. Gillar verkligen Morans sätt att skriva. Det är lättläst och intressant och lagom långa kapitel som bara flög förbi.

Sammanfattning och betyg:
En rolig och intressant bok som jag verkligen tyckte om. Jag ska definitivt läsa någon mer bok av Caitlin Moran.

Det blir en stark fyra i betyg.
2 kommentarer:

  1. Jag tror att jag kommer älska den här, men är samtidigt lite rädd för att mina förväntningar är för högt ställda. Kanske därför den stått i olästhyllan sen förra julen :/ Vill läsa snart!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...