tisdag 21 januari 2014

Recension: Sparkle av Kaya McLaren

Canon EOS 1100D

Titel: Sparkle
Författare: Kaya McLaren

Förlag: Kalla Kulor förlag
Utgivningsår: 2013
Språk: Svenska
Antal sidor: 301

Denna bok ingår i temat: Vinter/Jul. En video finns nu uppe där jag pratar om temat som helhet  samt de andra böckerna jag läste.


(Utläst den 6 januari 2014)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beskrivning från Goodreads: 
 

Jill har precis drabbats av missfall när hon hittar sin man i säng med en annan kvinna. Fullkomligt förkrossad släpper hon allt, lämnar bilen som precis gick sönder, köper en ny och flyr till sin barndoms stad Sparkle, en liten skidort i Colorado.

Lisa vaknar upp en morgon efter ännu en natt av meningslöst sex, tittar sig i spegeln och inser att hon inte längre vill behandla sin kropp som ett levande motell. Från och med nu tänker hon vänta på kärleken. Problemet är bara att kärleken kanske inte kommer från det håll hon räknat med.

Tioåriga Cassie har efter förlusten av sin mamma tappat tron på allt. Hon avskyr sina barnvakter, saknar sin mamma och letar meddelanden från henne i form av hjärtformade stenar. Hennes pappa, Mike, oroar sig för henne samtidigt som han själv har tappat fotfästet efter hustruns död.

Krossade hjärtan, hjärtskärande förlust och varm kärlek blandas i den här feel good-romanen, som utspelar sig i Colorados vackra snölandskap. Under en vinter i Sparkle förändras livet för tre trasiga människor och skapar en berättelse full av humor och värme som du sent kommer att glömma.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mina kommentarer om: Handling:
En feel-good bok som handlar om den lilla skidorten Sparkle i Colorado. Här träffas människor vars liv vävs samman under berättelsens gång.

Jag gillar den här typen av böcker så ja, detta var definitivt något för mig.

Spänning/Fart:
Ganska långsamt tempo. Men det brukar det ju vara i feel good-böcker. Så inget konstigt med det. Och jag gillar ju den typen av böcker så mig gjorde det absolut ingenting, tyckte ändå att boken gick ganska snabbt att läsa då den bara är strax över 300 sidor.

Karaktärer:
Här tyckte jag att boken tappade lite , det var någonting som gjorde att jag inte fastnade så mycket för karaktärerna som jag hade önskat. De kändes lite platta och nej, jag känner inte så mycket för de som som jag hade velat. Vet inte vad det beror på riktigt. 

 
Skrivsätt:
Gillade inte helt översättningen så därför tyckte jag inte att berättelsen flöt på så bra som den hade kunnat göra. Kan inte sätta fingret på var det var, men det var något som gjorde att jag inte föll pladask för den här boken.

Dock gillade jag att varje kapitel började lite som en väderrapport, det gav lite extra känsla till berättelsen - en fin touch.

Sammanfattning och betyg:
En helt okej feel-good bok, dock inte det bästa jag har läst. Karaktärerna och berättelsen kändes lite platt och saknade det där lilla extra för att totalt trollbinda mig. Men det blir ändå en trea i betyg, för boken är ändå helt okej.
                                        
                                               Denna bok är ett rec-ex från Kalla Kulor Förlag. Tack så mycket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...