onsdag 19 februari 2014

Recension: Sommarbruden av Marita Conlon-McKenna


Canon EOS 1100DTitel: Sommarbruden
Författare: Marita Conlon-McKenna
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2013
Språk: Svenska
Antal sidor: 418

Denna bok ingår i temat: Kärlek. Kommer som vanligt en video efter att jag läst ut alla böcker i temat.
 
(Utläst den 9 februari 2014)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  
Beskrivning från Adlibris:
Amy och Dan bor tillsammans i Dublin. De är i trettioårsåldern, upptagna av sina karriärer och har en stor vänkrets. Deras båda familjer tycker att de är som gjorda för varandra, så när Dan friar till Amy under en romantisk weekendresa till Venedig och Amy säger ja blir släkt och vänner eld och lågor. Särskilt Amys mamma Helen, som i egenskap av brudens mor, kan glädja sig åt att planera sin dotters drömbröllop.


Amy och Helen går in för planeringen med liv och lust. Men det är mycket som behöver ordnas och många viljor ska samsas. Till slut växer planeringen Amy över huvudet och allt prat om det stundande bröllopet tär på hennes och Dans relation.
Katastrofen är ett faktum när Dan fått nog och slår upp förlovningen efter ett uppslitande gräl. Amy flyttar in hos sin bästa väninna Jess samtidigt som hennes pappa blir sjuk och måste gå igenom en svår bypassoperation. Dan deppar på sitt håll och inser till sist att han måste stå upp för sin kärlek till Amy och inte låta deras bröllop stå i vägen för den. När Amy säger ja igen vet båda att de själva måste ta kontroll över bröllopet för att det ska bli en fest i kärlekens tecken.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mina kommentarer om:


Handling:
En väldigt typisk feel-good bok. Väldigt lik författarens tidigare böcker, men jag gillar det verkligen. Det här är en typisk Nelly-bok. Det bästa av allt var att jag inte tycks ha tröttnat på Marita Conlon-McKenna trots att jag ganska nyligen läste en annan bok av henne. Och det är ett gott betyg!

Denna handlar kort och gott om Amy och Dan som är kära och ska gifta sig. Amy blir dock nästan som besatt av bröllopsplaneringen och Dan får nog och tycker att de glömmer bort kärleken i sitt förhållande, varpå han gör slut med Amy och de får ta en paus från varandra.

Ska de lyckas hitta tillbaka till varandra och till slut få sitt drömbröllop?

Spänning/Fart:
-

Karaktärer:
Jag tyckte om karaktärerna och jag älskar ju cheesy feel-good böcker. Verkligen! Dock undrar jag varför det alltid måste vara sådan fokus på bröllopet och jag gillar inte varför kvinnan alltid ska utpekas och gestaltas som en bridezilla? Inget jag irriterade mig på under tiden som jag läste, men nu i efterhand så är det en tanke som slår mig.

Varför är det alltid kvinnan som måste bli besatt av att gifta sig? Någon mer som tänkt på det?
 
Skrivsätt:
Älskar Marita Conlon-McKennas sätt att skriva. Älskar sådan här mysig feel-good.

Sammanfattning och betyg:
En supermysig feel-good bok Har ni läst och gillat författarens andra böcker, så kommer ni att älska den här med.

Det blir full pott, alltså en femma i betyg.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...