lördag 26 april 2014

Recension: Percy Jackson - Kampen om labyrinten av Rick Riordan


Canon EOS 1100DTitel: Kampen om labyrinten
Författare: Rick Riordan
Serie: Percy Jackson #4
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska
Antal sidor: 416
Rec-ex: Nej.
 

(Utläst den 17 april 2014)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Beskrivning från Adlibris:
50% människa + 50% gud = 100% hjälte

Möt Percy Jackson, som upptäcker att han faktiskt är född till att vara något mer än en vanlig människa ? Han är född till hjälte! Detta är del fyra av fem.
Allt fler och större monster besvärar halvguden Percy och det blir allt svårare för honom att tro att han verkligen är den hjälte profetian förutspått.
Percy Jackson ska börja high school och ser inte fram emot introduktionsdagen. Normalt är han inte så populär i skolan, men när det dessutom dyker upp några demon-cheerleaders, då är måttet rågat. Han måste fly till halvblodslägret och där rustar de inför den stora kampen titanernas konung Kronos. Till och med det trygga lägret vid halvblodskullen blir mer sårbart för var minut som går, och Kronos armé förbereder sig för en invasion. För att hindra detta måste Percy och hans vänner ge sig av på ett uppdrag genom Labyrinten - en myllrande underjordisk värld med fruktansvärda överraskningar!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mina kommentarer  om:


Handling:
Fjärde boken i serien om Percy Jackson. I denna del måste Percy och hans vänner försöka förhindra en invasion från Kronos armé och tvingas därmed ge sig av på ett uppdrag genom labyrinten.

Den här boken var på paus ett bra tag då jag kände att jag behövde ett litet break från Percy Jackson eftersom det började kännas lite tjatigt. Men plockade till slut upp den igen för att försöka avsluta den här serien. Och jag måste säga att detta absolut var en helt okej bok. En av de bättre hittills i serien. 

Fart/spänning:
Jag tyckte att det var riktigt spännande att läsa om Percys äventyr i labyrinten.

Karaktärer:
Har inte så mycket att säga om karaktärerna. Har sagt det mesta tidigare.
Markera texten för att läsa spoilers: Men jag gillade verkligen i slutet när Paul frågade  Percy om det var okej att han friade till Percys mamma. Då blev jag lite tårögd och det är den scenen jag  jag kommer ihåg mest från den här boken faktiskt. 

Skrivsätt:
Det flyter på bra. Och en sak jag glömt att poäntera förut i mina recensioner är att jag älskar många av kapitelnamnen i böckerna. De är alltid lite småroliga. Och kapitlen är alltid lagom långa, det gillar jag också.

Sammanfattning och betyg:
Har inte jättemycket att säga om den här boken, men jag gillade den. Jag har nyligen läst ut sista boken också så kommer snart en recension även på den.

Kampen om labyrinten av Rick Riordan får en stark trea i betyg.
2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...