lördag 28 juni 2014

Recension: Nya kontakter av Sophie Kinsella

Canon EOS 1100D

Titel: Nya kontakter
Författare: Sophie Kinsella
Förlag: Ponto Pocket
Utgivningsår: 2013
Språk: Svenska
Antal sidor: 367
Rec-ex: Nej

(Utläst den 21 juni 2014)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beskrivning från Goodreads:
 
Ibland är ett samtal allt som krävs...

En förlorad smaragdring, en hittad mobiltelefon och ett löfte som inte får brytas - Detta blir upptakten till en hejdlös komedi om vad som kan hända om ens mobiltelefon hamnar i fel händer.

Poppy Wyatt befinner sig på ett hotell i London och har sin möhippa när brandlarmet går. Hotellet måste utrymmas och i kaoset som sedan råder upptäcker Poppy att hennes förlovningsring är borta! Det är en vacker, antik smaragdring som har gått i hennes fästmans släkt i generationer. Dessutom blir hennes mobiltelefon stulen och i och med det finns det inte längre något sätt för hotellet att kontakta Poppy om de skulle hitta ringen.

Desperat vandrar Poppy runt i hotellobbyn då hon ser en mobiltelefon som ligger slängd i en soptunna. En ny telefon och ett nytt nummer att ge till personalen - perfekt! Det finns dock ett problem - telefonens ägare, affärsmannen Sam Roxton. Som i tid och otid ringer Poppy och ber henne lämna tillbaka telefonen.

Aldrig att Poppy tänker ge upp den här möjligheten och de gör en deal: Poppy får behålla telefonen under en vecka mot att hon lovar att vidarebefordra alla Sams meddelanden och mejl. Problemet är bara att Poppy inte kan låta bli att lägga sig i både Sams jobb och hans privatliv...


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mina kommentarer om:
  

Handling:
Har varit sugen på lite chick-lit ett tag nu så ville gärna läsa lite Sophie Kinsella och då hittade jag den här i bokhyllan.

Nya kontakter
handlar om Poppy som tappar bort sin förlovningsring och blir av med sin mobil under sin möhippa. Samma dag hittar hon även en övergiven mobil i en papperskorg. Denna mobil tillhör den framgångsrike Sam Roxton...

Spänning/Fart:
-


Karaktärer:
 
Jag gillar Poppy som karaktär. Dock kan jag bli lite irriterad på att alla chick-lit karaktärer alltid är likadana. Gulliga, lite småknasiga och klantiga... Det skulle vara kul att läsa om någon karaktär som sticker ut lite från mängden. Tycker alla Sophie Kinsellas karaktärer är likadana.

Håller ni med?

Skrivsätt:
Älskar Sophie Kinsellas skrivsätt. Alltid så lättsamt, lättläst och medryckande. Man blir aldrig besviken. Dock ska man kanske inte läsa alla hennes böcker efter varandra. Kan nog bli lite tjatigt då böckerna på många sätt är ganska lika...


Sammanfattning och betyg: 

Älskar Sophie Kinsella. Vill läsa ännu mer av henne trots att jag nog snart har läst alla hennes böcker. Vilken av hennes böcker tycker ni är bäst?

Nya kontakter får en femma i betyg. Jag hade svårt att lägga den här boken i från mig.
2 kommentarer:

  1. Håller med om att Kinsellas karaktärer är i princip likadana. Det är lite anledningen till att jag tröttnat lite på hennes böcker. Dock är de ändå väldigt bra, tyckte väldigt mycket om Nya kontakter tex, så det går ju ändå :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag älskar hennes böcker. Men man ska nog inte läsa alla efter varandra. Men skönt att ha när man behöver nåt lättläst.

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...