tisdag 9 december 2014

Recension: Mitt nya jag av Sophie Kinsella

Canon EOS 700D

Titel: Mitt nya jag
Författare: Sophie Kinsella
Förlag: Damm Förlag
Utgivningsår: 2009
Språk: Svenska
Antal sidor: 350
Rec-ex: Nej
(Utläst den 26 november 2014)
—————————————————————————————————————————- Beskrivning från Adlibris: Tänk om du vaknade en morgon och hela ditt liv var perfekt… En snygg man, ett fantastiskt hus, ett chefsjobb, en snygg och vältränad kropp och dyra designerkläder. Hur kunde hon få allt detta utan att komma ihåg vad som hände? När Lexi vaknar upp en morgon befinner hon sig på sjukhus efter en bilolycka. Hon tror att året är 2004 och att hon är 25 år gammal med sneda tänder och ett katastrofalt kärleksliv. Men, egentligen är det år 2007 och hon är 28 år. Hennes tänder är raka, hon är chef på avdelningen hon tidigare arbetade på – och hon är gift. Med en snygg miljonär. Vad har hon gjort för att få alla sina drömmar uppfyllda? Hon tror inte att det är sant, särskilt inte när hon får se sitt vackra hem. Men när hon lär sig mer om sitt nya, perfekta, liv upptäcker hon mindre smickrande saker om sig själv. Som att alla hennes tidigare vänner hatar henne och att en rival vill åt hennes jobb. Och sen dyker det upp en ovårdad men sexig man och avslöjar en chockerande hemlighet … Vad har hon råkat ut för? Kommer hon någonsin att komma ihåg vad hon gjort? Och vad kommer att hända om hon verkligen gör det?
————————————————————————————–-——----------------------  

Mina kommentarer om:

Handling:

Lexi vaknar upp på sjukhus efter en bilolycka och ingenting är sig likt. Hon vet inte ens vilket år det är, hon är gift och har tydligen förändrats en hel del. Hon har fått en minneslucka och kan inte komma ihåg någonting om vad som hänt de senaste åren av sitt liv.

Jag älskar Sophie Kinsella och det här är inget undantag.  Tyckte den här var riktigt underhållande och rolig. Satt hela tiden och hoppades att Lexi skulle få tillbaka minnet och hade svårt att lägga boken ifrån mig.


Tempo/spänning:
-

Karaktärer:
Åh, vad jobbigt det måste vara att tappa minnet och inte komma ihåg någonting och tro att allt var som det var förut. Måste vara en chock att få reda på att man är gift och inte komma ihåg det. Usch vad läskigt.

Spoiler! Markera texten för att läsa.
Och när hon fick reda på att hon varit otrogen med Jon och att han dessutom stött på hennes kompis… Jag visste inte vem jag skulle tro på. Kändes nästan som en thriller där ett tag.

Skrivsätt:
Älskar Sophie Kinsella! Hon skriver så roligt och lättsamt att man inte kan annat än att älska hennes böcker.

Sammanfattning och betyg:
En rolig bok som äntligen fick mig att vilja ta tag i läsandet på allvar igen. Har saknat lust så länge nu, men efter att ha läst den här boken fick jag verkligen tillbaka läslusten igen. Jippi! Blir en väldigt stark fyra. Absolut en av Kinsellas bättre böcker.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...