måndag 9 mars 2015

Recension: The Sleeper and the Spindle av Neil Gaiman

Canon EOS 700D


Titel: The Sleeper and the Spindle

Författare: Neil Gaiman (illustrerad av Chris Riddle)
Serie: -
Förlag: Bloomsbury Publishing
Utgivningsår: 2014
Språk: Engelska
Antal sidor: 68
Rec-ex: Nej

(Utläst den 21 februari 2015)

—————————————————————————————————————————-  

Beskrivning från Goodreads:
A thrillingly reimagined fairy tale from the truly magical combination of author Neil Gaiman and illustrator Chris Riddell – weaving together a sort-of Snow White and an almost Sleeping Beauty with a thread of dark magic, which will hold readers spellbound from start to finish.

On the eve of her wedding, a young queen sets out to rescue a princess from an enchantment. She casts aside her fine wedding clothes, takes her chain mail and her sword and follows her brave dwarf retainers into the tunnels under the mountain towards the sleeping kingdom. This queen will decide her own future – and the princess who needs rescuing is not quite what she seems. Twisting together the familiar and the new, this perfectly delicious, captivating and darkly funny tale shows its creators at the peak of their talents.

Lavishly produced, packed with glorious Chris Riddell illustrations enhanced with metallic ink, this is a spectacular and magical gift.

—————————————————————————————————————————-

Mina kommentarer om:


Handling:

Jag matar på med recensioner, men hade en liten hög att beta av så tyckte det kunde vara dags nu. Passar på att skriva dem nu på helgen så att de kan få ploppa ut under nästa vecka. (Ja, detta är ett tidsinställt inlägg.)

Då detta är ett seriealbum/bilderbok så kommer den här recensionen att se lite annorlunda ut. Jag tänker främst visa er lite bilder på hur fantastiskt fin den här boken är:
Den är lite som en blandning mellan Snövit och Törnrosa, och jag gillar ju verkligen fairytale re-tellings så detta passar mig perfekt. 
Törnrosa sover ju som bekant, och har gjort det i nästan hundra år. Prinsar från hela världen har varit där och försökt väcka henne, men törnbuskarna växer sig större och större och ingen lyckas längre ta sig in i slottet. Dessutom verkar förbannelsen fått ny fart, för nu börjar sömnen sprida sig, och fler och fler faller i sömn.
En bit därifrån vaknar en annan prinsessa och bestämmer sig för att göra något åt situationen. Den sovande prinsessan måste väckas innan hela världen sover och allt hopp är ute.

Jag gillar att det verkligen är en blandning av Törnrosa och Snövit och jag tycker supermycket om att det inte handlar om en prins och en prinsessa och att prinsen ska rädda prinsessan utan att det här handlar om två prinsessor och att båda är starka karaktärer. Verkligen en kul twist!


Illustrationer:
Även om jag gillar sagan i sig och att den är annorlunda mot de flesta andra sagor och re-tellings jag har läst så är det illustrationerna som är det bästa med den här boken. Jag menar, titta här:
Sammanfattning och betyg:

En väldigt fin bok som jag rekommenderar till alla som gillar sagor och fina bilder. Dock blev jag tyvärr inte så betagen som jag hade hoppats på och därför kan jag inte ge boken mer än en fyra i betyg. Men hade jag fått betygsätta endast utséendet hade det definitivt blivit en femma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...