lördag 10 oktober 2015

Recension: Kockskola för ensamma hjärtan av Marita Conlon-McKenna

Canon EOS 700DTitel: Kockskola för ensamma hjärtan

Författare: Marita Conlon-McKenna
Serie: -
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2014
Språk: Svenska
Antal sidor: 343
Rec-ex: Nej

(Utläst den 26 september 2015)

—————————————————————————————————————————- 

 
 
Beskrivning från Goodreads:

Möt irländska Alice, skild från Liam och med utflugna barn. På dagarna kämpar hon för att få det att gå ihop ekonomiskt som extraanställd på en revisionsbyrå. Egentligen är Alice urusel på siffror och räkenskaper men fenomenal på matlagning, övertygad som hon är om att det är kärleken till råvarorna som gör att maten blir god.

Alice har en gedigen bakgrund som kock, hon började i köket på sina föräldrars badhotell och utbildade sig sedan i Paris för att få jobb på några av Dublins finaste restauranger. Men när hon träffade Liam hängde hon upp kockmössan på kroken och ägnade sig åt att laga mat åt familj och vänner i stället. Och nu sitter hon där, ensam hemma, och ska laga mat till sig själv. Urtråkigt!

Alices vänner uppmanar henne att öppna en kockskola i hemmet, precis som Julia Childs gjorde! Alices kockskola ser dagens ljus och hon upptäcker att hon har gåvan att få en grupp fullständiga främlingar att älska matlagning. Alla Alices elever har sina egna speciella skäl för att komma till lektionerna: Lucy har flyttat hem till sina föräldrar och har ingen aning om vad hon ska göra med sitt liv, Rob är en änkeman som aldrig tagit i en kastrull i hela sitt liv. Tessa tar hand om sin sjuka mor och vill veta mer om dietkost, Kitty har bestämt sig för att göra något kreativt på sin fritid medan hennes man sitter fast förankrad framför tv:n. Alices kockskola blir lika mycket en matlagningskurs som en skola för livet.


—————————————————————————————————————————-  
Mina kommentarer om:


Handling:

Så härligt att få läsa en riktigt härlig feel-good bok. Har längtat efter det, att bara få mysa ner mig i soffan och läsa något riktigt mysigt medan höstmörkret sänker sig utanför. Det här är en utmärkt bok för ett sådant tillfälle.

En kockskola för ensamma hjärtan handlar om Alice som bestämmer sig för att öppna en kockskola hemma. Dit kommer en hel del olika personer som inte bara får lära sig laga mat utan även får lära sig en hel del nytt, om livet.


Tempo/spänning:

Det är mysigt och nej, inget snabbt tempo men det tycker inte jag att det behöver vara i en feel-good.

Karaktärer
:
Min absoluta favorit var Lucy. Kunde känna igen mig själv så otroligt mycket i henne. Att inte veta vad man vill i livet, vara tvungen att flytta hem för att man inte har något jobb... been there, done that. Så glad att det ordnade sig för henne till slut.

Men måste säga att jag blev ganska irriterad på |Spoiler| Rob... vaddå först stöta på Alice och sedan bara gå vidare till Tessa. Förvånad över att inte Alice blev mer sur över det. Det hade jag blivit. Det tyckte jag var ganska dåligt gjort faktiskt. Vem tror han att han är?

Skrivsätt:

Gillar verkligen Marita Conlon-McKenna. Och den här boken gjorde mig inte heller besviken. Har tyckt om alla hennes böcker.


Sammanfattning och betyg:

Blir ytterligare en fullpoängare för Marita Conlon-McKenna, hon har gjort det igen. Det här är mysigt om matlagning, vänskap och kärlek. Precis som jag vill ha det. Vill du det med? I så fall tycker jag att du ska plocka upp den här boken.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...