fredag 27 november 2015

Gråt och Humor.

Jag är så sjukt långsam på att ta mig igenom listan i A-Ö boktaggen. Så därför tänkte jag idag beta av två bokstäver i samma inlägg.

G - Gråt. Tårarna slutade inte strömma när du läst den här boken.
Till denna bokstav har jag valt En man som heter Ove av Fredrik Backman
På baksidan av boken kan man läsa:


"En roman om kärlek, ordentliga verktyg och vikten av att alltid köra Saab

Ove är 59. Han kör Saab. Folk kallar honom ”bitter” och ”grannarnas skräck”. Men Ove är fan inte bitter, grymtar han. Han går väl bara inte runt och flinar jämt!Varje morgon tar Ove sin inspektionsrunda i kvarteret. Flyttar cyklar och kontrollerar källsorteringstunnorna. Trots att det är flera år sedan han avsattes som ordförande på bostadsrättsföreningens årsstämma. Eller ”den där statskuppen”, som Ove själv bara minns den.
Men bortom den vresige ordningsmannen finns en historia och en sorg. Så när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot en novemberdag råkar förstöra Oves brevlåda blir det upptakten på en komisk och hjärtevärmande berättelse om tilltufsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Som kommer förändra en man och en bostadsrättsförening i grunden.
Fredrik Backmans debutroman om den arga äldre mannen i grannhuset präglas av pricksäker humor och hög igenkänningsfaktor. En underhållningsroman som både lyckas skapa sitt eget humoristiska universum och berätta något viktigt om oss själva och vår tid. Det är en underhållande feel good-berättelse i samma anda som Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann och filmen Livet från den ljusa sidan.


Det här är min favoritbok! Jag vet att många brukar säga att: "Nej, jag inte välja. Jag har så många." Jag KAN välja. Och jag väljer Ove. Har aldrig gråtit så mycket till en bok som då jag läste den här. Jag älskar verkligen den här boken!H - Humor. Den roligaste boken du någonsin läst.
Här har jag valt Hemma hos Martina av Martina Haag.
På baksidan av boken kan man läsa:

"Hemma hos Martina andas hela tillvaron glamour.
I Mariah Carey-garderoben som tar upp en hel vägg ligger sidenunderkläderna sorterade i egna fack och klänningarna hänger i färgordning.

Hemma hos Martina är det aldrig någon som bråkar. Alla räkningar är betalda i tid och i trädgården ligger stenarna i storleksordning. Barnen har håret vattenkammat helt rakt och katterna öppnar sina kattmatsburkar själva utan att mjaua ett endaste dugg. Martina ljuger aldrig, är aldrig avundsjuk och känner sig aldrig som en tant.

När hon är gravid är hon mild och vis, går nästan inte upp någonting och påminner inte ett dugg om Rolf Lassgård i underbyxor.
Precis så är det. Absolut inte."Skrattade jättemycket när jag läste den här boken. Vissa kapitel var verkligen jätteroliga. Jag rekommenderar den verkligen till alla som vill läsa någonting kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...