söndag 6 december 2015

Recension: Enzo och konsten att köra fort i regn av Garth Stein


Titel: Enzo och konsten att köra fort i regn
Författare: Garth Stein

Utgivningsår:
2009
Förlag: Damm Förlag
Serie: -
Rec-ex: Nej

Köp: t.ex. hos
Adlibris eller Bokus
___________________________________________________________________________
 
 
Beskrivning från Adlibris:

En varm roman som dröjer sig kvar i minnet
Inom racingen finns en regel som lyder så här: Inget lopp har någonsin vunnits i första kurvan, men många har förlorats där.
Balans, förutseende och tålamod. Det är Denny Swifts recept för att bli en framgångsrik racerförare och en lycklig människa. Han är själv en talangfull formel 1-förare och har överfört sitt stora intresse för sporten till sin hund, Enzo.
Enzo vet att han är annorlunda än andra hundar: han tänker och känner på ett nästan mänskligt sätt. Ända sedan den första dagen han träffade sin husse Denny har de tittat på TV tillsammans, och Enzo har verkligen känt sig som en medlem av familjen. Fram till den dag då Dennys fru, Eve, får en hjärntumör. Efter det blir inget sig likt och Dennys kamp för sig och sin lilla dotter skildras av den kloka och trogna familjehunden Enzo.
Konsten att köra fort i regn är en hjärtskärande, rolig och upplyftande berättelse om en familj och om kärlek, lojalitet och hopp. Garth Stein skildrar en mans liv genom en hunds ögon på ett gripande och trovärdigt vis.

—————————————————————————————————————————-  
Mina kommentarer:
En bok jag blev tipsad om här. Behövde inte veta så mycket än att den är skriven ur en hunds perspektiv för att vilja beställa hem den på stört.

Boken handlar alltså om hunden Enzo och familjen han bor hos. Hans husse Denny och hans matte Eve. Denny är formel 1-förare och Enzo själv har också börjat bli intresserad av sporten.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den här boken... men jag kan ju börja med att säga att jag älskade den!! Älskar hur handlingen skildras av Enzo. Spoilers: Vad fantastiskt att Enzo kunde känna redan innan Eve blev diagnostiserad att det var en hjärntumör. Tänk om alla hundar kunde göra det och tala om det... fatta hur många liv man skulle kunna rädda. Helt otroligt!

Usch vad ledsen jag blev när Eve blev sjuk och bara lämnade Enzo kvar i huset i flera dagar utan mat och vatten och utan att någon tog hand om honom. Stackarn! Så hemskt!

Älskade också hur Eve ville ha Enzo hos sig den där natten när hon hon var hemma från sjukhuset och trodde att hon skulle dö och hur Enzo tog hand om henne. Det gjorde mig tårögd! Och när Eve hade sådan huvudvärk att hon inte visste var hon skulle ta vägen och hur Enzo då bara lade sig hos henne. Alltså hundar!!!


Klarade knappt av att läsa slutet... grät så mycket att jag inte ens såg texten. Var tvungen att lägga boken ifrån mig en stund innan jag kunde läsa slutet.

Och ååååh, epilogen... Spoiler: är så glad att det ordnade sig för Denny till slut. Och tänk om det där var Enzo som hade kommit tillbaka som människa. Hoppas!!

Älskade verkligen den här boken och är så glad att jag köpte den så att jag kan läsa om den när jag vill. Älskar verkligen böcker med hundar. Borde hitta flera böcker som den här och Marley och jag.Slutsats:
En jättefin bok ur en hunds perspektiv som fick mig både att le och gråta om vartannat. Gillar du hundar och feel-good böcker precis som jag så är den här ett måste.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...