söndag 21 augusti 2016

Jag har tagit ett beslut!

Hej allihopa, nu kommer det ett sådant där babbligt inlägg igen. Så bered er på ett ganska långt inlägg! Men jag tog ett beslut idag. Jag har ju pratat tidigare om det här med att känna sig tvungen att skriva vissa typer av inlägg och som jag sedan också var inne på i det inlägget så har jag ofta känt ett tvång kring olika typer av utmaningar.

Jag känner också att jag verkligen har hamnat i en lässvacka under augusti. Men nu under helgen har jag faktiskt avslutat tre böcker!! Så himla kul. Det är korta och lättlästa böcker. Men ändå! Efter det skulle jag plocka upp ännu en bok i GottaReadThemAll-läsmaratonet, Jojo Moyes Etthundra mil. Jag började läsa och kände bara att... "Nää, vad jag inte har lust att läsa den här boken just nu." Den var också en av böckerna i hylltömningsutmaningen för augusti. Jag har fortfarande inte läst någon av böckerna jag valt ut i den utmaningen för den här månaden och det gör mig stressad. Inte stressad egentligen för att jag måste läsa de där böckerna, utan för att jag måste göra det precis NU. När jag hellre läser något annat. För tänk om jag tvingar mig själv att läsa en bok jag egentligen inte känner för istället för en  JAG HAR LUST att läsa... för då ökar ju verkligen risken för att jag hamnar i en lässvacka och sedan kanske jag inte har nån lust att läsa NÅGONTING ALLS istället. När jag ju hade kunnat undvika svackan genom att bara byta bok just där och då, och läst något jag hade lust med istället. Förstår ni var jag vill komma?


Jag tycker dock fortfarande det är askul med Läs-a-lots och jag vill verkligen fortsätta med att delta i sådana när jag känner att jag har lust med det. Jag kommer nog inte att arrangera nåt på ett bra tag nu, men jag kommer absolut att delta i de Läs-a-lots jag hittar och som jag tycker verkar roliga.

Jag har varit inne på det redan i det här inlägget men jag känner att jag nog inte vill arrangera något nu på ett tag då det tar död på min läslust. Därför tog jag beslutet i dag att lägga ner min hylltömningsutmaning. Jag känner att det inte funkar längre. Jag orkar inte komma med några kreativa förslag längre och jag vill heller inte låsa upp mig för mycket med vad jag ska läsa varje månad. Jag är ledsen om jag gör nån besviken, men jag känner bara att det helt enkelt inte funkar längre. Så jag är ledsen för det. Jag kommer att plocka bort den utmaningen från min lista över utmaningar nu alldeles strax. Hur det kommer bli med övriga återkommande arrangemang jag har haft här på bloggen får tiden utvisa. Jag hoppas att ni förstår.

3 kommentarer:

  1. Det är bra att du följer dig själv och ingen annan! :)

    SvaraRadera
  2. Självklart ska du bara läsa det du VILL läsa för stunden! Vi (inom bokbloggarvärlden) är väl inte skyldiga varann något alls? Vi gör detta för att det är kul. Jag tycker att du gör helt rätt i att avstå från allt som känns tvingande och betungande.

    SvaraRadera
  3. Ditt liv, din blogg , dina val! Om någon har ett problem med det är det fel på dem!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...