tisdag 24 januari 2017

Recension: Beyond the kingdoms av Chris Colfer


Titel: Beyond the kingdoms
Författare: Chris Colfer
Serie: The Land of stories #4
Utgivningsår: 2015
Förlag: Little Brown Books For Young Readers
Rec-ex: Nej
Köp: T.ex. på Adlibris

_______________________________________________________________________

Beskrivning från Adlibris:
Fairy tales are just the beginning.
The Masked Man is on the loose in the Land of Stories, and it's up to Alex and Conner Bailey to stop him...except Alex has been thrown off the Fairy Council, and no one will believe they're in danger.
With only the help of the ragtag group of Goldilocks, Jack, Red Riding Hood, and Mother Goose and her gander, Lester, the Bailey twins discover the Masked Man's secret scheme: He possesses a powerful magic potion that turns every book it touches into a portal, and he is recruiting an army of literature's greatest villains
So begins a race through the magical Land of Oz, the fantastical world of Neverland, the madness of Wonderland, and beyond. Can Alex and Conner catch up to the Masked Man, or will they be one step behind until it's too late?
Fairy tales and classic stories collide in the fourth adventure in the bestselling Land of Stories series as the twins travel beyond the kingdoms.

________________________________________________________________________
 

Mina kommentarer:

Hade sjukt höga förväntningar på den här eftersom jag ju älskar Land of stories. För att inte tala om cliffhangern i slutet av tredje boken!! |Spoilers| Jag hoppades ganska mycket på tvillingarna skulle få sin pappa tillbaka nu. Men så ju inte fallet. Istället fick vi nu reda på att de har en farbror de inte visste existerade och att det är HAN som är den maskerade mannen.

I övrigt så gillade jag verkligen att Alex fick sig en liten flirt med Arthur. Dock känns det som att tvillingarna växer upp väldigt snabbt. Nån mer som tänkt på det? De är väl bara 13 eller nåt sånt... så tycker det är alldeles för tidigt för Alex att välja vem hon ska dela sitt liv med liksom. Sånt bestämmer man inte när man är 13!

Tråkigt med Red och Froggy... att de inte hann gifta sig och att han nu är fast inuti den magiska spegeln. |Slut på spoilers|


I övrigt en helt okej bok. Men jag tycker nog inte att det är den bästa serien. Helt ärligt tyckte jag att den var ganska seg i mitten. De bara jagade efter den maskerade mannen genom olika berättelser. Det hände egentligen inte så mycket och om det är något jag tycker är tråkigt så är det att läsa om när folk bara reser och träffar lite random folk på vägen. 


Därför är detta den sämsta boken i serien hittills. Den är dock inte dålig. Chris Colfer har en väldigt hög lägsta nivå! Men jag tyckte faktiskt att den var rätt trist halvvägs in. Sedan blev den bättre mot slutet igen. Gillade verkligen cliffhangern i den här också. |Spoiler igen.| Så klart att de ska ta sig en titt på Conners historier i nästa bok. Det tyckte jag lät superspännande! Ser därför fram emot att läsa nästa del.  |Slut på spoilers.|

Det blir en stark fyra i betyg. Det är en bra bok, men hade gärna läst om något annat än bara resande i mittendelen. Det blev lite tråkigt.


Slutsats: En helt okej bok. Dock inte den bästa i serien.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...