måndag 30 januari 2017

Recension: En enda risk av Simona Ahrnstedt

  
Titel: En enda risk
Författare: Simona Ahrnstedt
Serie: En enda #3
Utgivningsår: 2016
Förlag: Forum
Rec-ex: Nej
Köp: T.ex. på Adlibris

_______________________________________________________________________

Beskrivning från Adlibris:

Omöjlig kärlek, passion och spänning

En enda risk är den efterlängtade tredje delen i romancedrottningen Simona Ahrnstedts bästsäljande samtidsserie. En bladvändare fylld av kärlek, sex och spänning. Om två människor som är varandras motpoler men förs samman av ödet i ett vintrigt Norrbotten.

Ambra Vinter är journalist på Sveriges största kvällstidning. Knivskarp, kaxig och idealistisk. Dagarna före jul skickas hon ut på ett jobb som ingen annan vill ha. Till kylan, snön och det eviga mörkret i Kiruna. En stad som väcker upp plågsamma minnen från hennes förflutna.

Tom Lexington är före detta elitsoldat. Efter att ha överlevt en helikopterkrasch och fångenskap har han isolerat sig i skogen i Norrbotten. Traumatiserad och sviken har han bara ett mål: att vinna tillbaka kvinnan han förlorat till en annan.

Slumpen för två sårade personer i varandras väg. Medan Ambra arbetar med att slutföra sitt uppdrag och Tom försöker finna en mening med tillvaron, uppstår en oväntad attraktion. Mot bakgrund av polarnätter och norrsken ställs frågan på sin spets: kan man älska någon som man inte litar på? 


________________________________________________________________________
 
Mina kommentarer:

Då har jag alltså kommit fram till sista delen i den här serien. Har verkligen älskat den så det kändes ganska tråkigt när den var slut.

Alla böcker i den här serien fokuserar ju på olika karaktärer och jag måste nog säga att det här var den boken i serien där jag fastnade minst för karaktärerna. Vet inte riktigt varför, men jag saknade verkligen karaktärerna från de förra böckerna. De var ju med lite som bifigurer mot slutet av boken, men det kändes lite trist att man inte fick följa dem så mycket.

Jag förstod redan i slutet av andra boken att denna tredje del bara måste fokusera på Tom Lexington... men tyvärr så fastnade jag inte så mycket för Ambra som jag hade hoppats på.

|Spoiler|
Jag kunde dessutom från redan typ sidan tjugo räkna ut vad boken skulle gå ut på med tanke på Toms hemliga jobb och att Ambra är journalist. Så att fokus skulle ligga på att Ambra skulle läcka till pressen och att det sedan skulle bli ett missförstånd dem emellan kunde jag ju räkna ut med lilltån.
|Slut på spoiler|

Tyvärr blir det därför ingen femma i betyg för En enda risk. Jag irriterade mig lite för mycket på både Ambra och Jill för att kunna älska den riktigt lika mycket som de andra böckerna i serien.


Slutsats: Älskar den här serien, men tyvärr levde denna sista del inte riktigt upp till förväntningarna. 
 


1 kommentar:

  1. Fick tag på fösta delen igår, så det blir nog att ge sig på den här inom kort! :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...