tisdag 14 februari 2017

Read-a-long: Throne of glass (del 3)

Här har ni sista delen i min Read-a-long tillsammans med Anna Maja på Littermentärt. Nu är boken utläst. Har varit otroligt kul att läsa den här boken tillsammans med någon annan, så man har någon att diskutera med under läsningens gång. Gillar verkligen att skriva de här inläggen. Hoppas att det bli flera Read-a-longs  här på bloggen inom kort!

Jag läser den här utgåvan från Bloomsbury som är på 404 sidor. I detta sista inlägg kommer jag att skriva lite om mina tankar kring de sista kapitlen.


Mina kommentarer. Varning för spoilers!
Allltså jag älskar verkligen den här boken. Kan inte säga det nog många gånger. I den här sista delen är det ibland så spännande att jag knappt vågar läsa vidare. Mot slutet fick jag slå igen boken ett par gånger... jag kände på mig att duellen mot Cain inte skulle bli lätt. Så var riktigt nervös mot slutet!

Så himla glad att Nehemia inte var den onda utan att det var Cain som var den som haft ihjäl alla deltagarna. Nu hoppas jag på att Nehemias och Celaenas vänskap ska utvecklas ännu mer längre fram i serien. Blev så glad när Nehemia räddade Celaena efter incidenten med Cain. Det tyckte jag var fint.

Superfint också när Celaena äntligen avslöjade sin rätta identitet och Nehemia tog det så bra!

Shippade verkligen Dorian och Celaena... blev ledsen när hon gjorde slut. Jag förstår ju varför, men blev ändå ledsen.

Så himla bra att Chaol dödade Cain. Men var riktigt orolig att han skulle få betala dyrt och ja, jag blev irriterad på Dorian att han inte gjorde mer under duellen för att hjälpa Celaena.
Men jag är glad att hon vann till slut i alla fall. Men så himla hemskt att hon blev drogad. Spännande att Cain visste saker om hennes föräldrar och där fick vi ju veta lite mer om hennes bakgrund också. Hoppas man får veta mer längre fram i serien.

Usch för kontraktet hon fick signa. Så klart att hon kommer att klanta sig och då är ju Chaol den som ligger närmast till hands för kungen att döda. *ryser* Fick ändå lite feeling för honom och Celaena mot slutet där...

Åh, vad jag längtar nu tills jag får läsa nästa del i den här serien!

2 kommentarer:

  1. Det har verkligen varit kul att läsa den här tillsammans :) Tack för att du frågade.

    SvaraRadera
  2. Jag älskade också denna! :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...