tisdag 21 mars 2017

När man behöver lite hjälp att förstå...


Började läsa den här boken för någon dag sedan. Har hittills inte läst så jättemycket. Men bara måste ju slänga ut frågan, är det nån som direkt från början har fattat den här boken? Jag känner mig superförvirrad och fattar knappt någonting alls. Upplägget känns väldigt annorlunda mot något annat jag läst. Ni som läst, tog det lång tid att komma in i handlingen? Men visst är boken snygg?

4 kommentarer:

 1. Alltså, jag hade inga problem alls med att förstå mig på Illuminae, men då var jag också väldigt medveten om att den skulle vara beskriven ur hackade filer (och såg fram emot det). Jag vet inte hur långt du har kommit än, men lite snabbt är ju att händelserna som beskrivs kommer från filmkameror, intervjuer, hemlighetsstämplade dokument, chattar, mail etc. Och det som händer från början är att planeten som Kady & Ezra bor på är en planet som de flesta inte vet om att den har en befolkning (man utför hemliga typ gruvoperationer). Det finns olika storföretag i rymden (& världen), och ett av dessa attackerar planeten. Kady & Ezra (ett kärlekspar som precis gjort slut) börjar med att beskriva vad som hände i intervjuer, och de båda har precis hamnat på varsitt rymdskepp (som tillhör samma "armada" och som svarade på planetens nödrop). Dessa måste nu ta sig till en säker plats (Jumpstation Heimdall) för att kunna larma om övergreppet, samtidigt som de förföljs av den attackerande flottan.

  Jag försökte hålla mig så mycket som möjligt från spoilers och tycker personligen att detta framkommer ganska så snarast så att det inte behöver räknas som sådana. ;) Säg gärna till om du undrar över mer, och jag hoppas att du kommer att fortsätta läsa och tycka om. Den är definitivt värd det. :)

  SvaraRadera
 2. Tack Petra! Detta hade jag inte fattat:
  "Och det som händer från början är att planeten som Kady & Ezra bor på är en planet som de flesta inte vet om att den har en befolkning (man utför hemliga typ gruvoperationer)." I övrigt så visste jag hur händelserna skulle komma att beskrivas.

  SvaraRadera
 3. Den här boken är jag otroligt sugen på.

  SvaraRadera
 4. Har inte läst den än men är sugen - men när jag börjar är jag beredd på att bli förvirrad. Känns som att man måste läsa ganska många sidor i taget, och inte en eller par sidor då och då, så att man kommer ihåg..

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...