söndag 16 april 2017

Read-a-long: Heir of fire (del 1)

Då har det ÄNTLIGEN blivit dags att återuppta Throne of Glass-serien. Det blir ju självklart även en Read-a-long denna gång tillsammans med Tina.
Denna gång läser vi tredje delen i serien, Heir of fire.

Jag läser den här utgåvan från Bloomsbury som är på 565 sidor. I detta inlägg kommer jag att skriva lite om mina tankar kring kapitlen 1-19.


Mina kommentarer.
Varning för spoilers!

Jag har verkligen kämpat med den här boken. Det gick så otroligt trögt i början på grund av min lässvacka. Dessutom så tycker jag faktiskt att boken har en ganska långsam inledning, vilket inte gjorde saken bättre. Jag har ju älskat de andra delarna i serien, men den här tycker jag tyvärr hittills är ganska seg. Jag börjar dock komma in i den lite mer nu så jag hoppas på att jag kommer att gilla den mer vartefter. Men nu inledningsvis tycker jag allt känns ganska rörigt, det är många nya namn att hålla reda på och det är väl en av de saker jag stör mig mest på. Jag har problem att komma ihåg namn och här är det plötsligt många och ganska svåra namn att hålla koll på.

I Heir of fire får vi följa alla tre karaktärernas POV's, vilket jag gillar. Vi får följa Dorian och Chaol som fortfarande är kvar i kungariket. Dorian håller på att utforska sin magi lite mer och Chaol kämpar på med att förstå att Celaena egentligen är en blivande älvdrottning, vilket måste ha kommit lite som en chock för honom i slutet av förra boken. Han försöker också att bli bundsförvant med Aedion. (ett av de där svåra namnen jag nämnde förut) Samtidigt är Celaena eller Aelin (blir knäpp på alla de här namnen. Varför måste Celaena heta typ fyra olika namn? Det gör mig förvirrad!) i Wendlyn efter att ha blivit ditskickad av kungen. Rowan, ytterligare en ny karaktär hittar henne och tar med henne till drottningen Maeve. Celaena vill få svar på sina frågor om the Wyrdkeys och hoppas att Maeve ska kunna hjälpa henne. Dock vill Maeve att Celaena ska visa vad som blev av hennes eldmagi först. Och Rowan ska hjälpa henne att lära sig att använda och kontrollera sin förmåga lite mer innan hon kan resa vidare för att få svar på alla sina frågor.


Lite övriga tankar och funderingar:

  •  Alltså vad var det där med att Rowan skulle få henne att byta skepnad, annars kunde han inte ge henne några magilektioner? Stackars Celaena. Han skar till och med hennes öron så att de skulle vara spetsiga, men inte ens det fick henne att byta skepnad.
  •  Aha, så Dorian har en ny flickvän? Sorscha... men jag måste säga att jag brydde mig inte så himla mycket om deras förhållande... Tycker att Dorian har blivit lite tråkig att läsa om nu faktiskt. Vet inte varför riktigt dock. Bara känns som att jag slutat bry mig om honom lite...
  • Var det bara som fick lite romantikvibbar mellan Aedion och Celaena nu? Kändes som att även Aedion har lite känslor för henne. Hmm...

Det ska bli spännande att läsa vidare nu och jag hoppas verkligen att jag ska tycka mer om boken snart. Även om det håller på att lossna lite så känns det ändå som att detta är den bok jag har gillat minst i serien hittills. Jag hoppas verkligen att det kommer att ändras, jag vill ju så gärna tycka om den här serien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...