torsdag 10 augusti 2017

Recension: The Unexpected Everything av Morgan Matson


Titel: The Unexpected Everything
Författare: Morgan Matson
Serie: -
Utgivningsår: 2016
Förlag: Simon & Schuster
Rec-ex: Nej
Köp: T.ex. på Adlibris
_______________________________________________________________________

Beskrivning från Goodreads:

Andie had it all planned out. When you are a politician’s daughter who’s pretty much raised yourself, you learn everything can be planned or spun, or both. Especially your future. Important internship? Check. Amazing friends? Check. Guys? Check (as long as we’re talking no more than three weeks).

But that was before the scandal. Before having to be in the same house with her dad. Before walking an insane number of dogs. That was before Clark and those few months that might change her whole life. Because here’s the thing—if everything’s planned out, you can never find the unexpected. And where’s the fun in that?
______________________________________________________________________

Mina kommentarer:

Jag gillade den här boken! Jag har ju älskat alla Morgan Matsons tidigare böcker, så jag hade skyhhöga förväntningar på den här. Har sparat den för att få läsa den under sommaren. Tyvärr måste jag dock säga att jag blev aningen besviken. Hade ju så höga förväntningar, speciellt efter att ha sett omslaget. Massa hundar! Vad kan gå fel?

Tyvärr så kände jag inte så mycket för karaktärerna som jag faktiskt brukar känna i Matsons böcker. Tyckte dock det var roligt med Andies kompis som bara fick kommunicera i chattarna med emojis hela sommaren. Jag kände även starkt med Andie då hon bråkade med sin pappa. Jag förstod henne verkligen. Avskyr människor som inte finns där och sedan bara förväntar sig att att de ska kunna ställa massa krav när det passar dem. Och att jaga efter henne och ställa till en scen framför hennes vänner? Nej det tyckte jag inte var okej när hon faktiskt hade en anledning att inte vilja prata med honom. Avskydde verkligen hennes pappa i början, men är jätteglad att det blev bättre sedan!

Clark då? Hade lite svårt att acceptera att han var en så framstående författare vid så ung ålder, det kändes inte riktigt realistiskt - men i övrigt gillade jag honom. Dock var jag inte helt vän med snuttarna av hans bok som inkluderades mellan kapitlen. Tyckte faktiskt de var ganska onödiga och inte tillförde något till handlingen egentligen.

Över lag gillade jag verkligen boken, men det var för mig något som saknades för att den skulle ha det där lilla extra. Hade till exempel velat ha mer av hundarna och deras personligheter och att de hade fått lite mer plats i berättelsen. Tycker ändå att man kan förvänta sig det efter att ha sett bokens omslag. Lucy Dillon till exempel är ju riktigt bra på att låta hundarna få ta mycket plats i sina romaner, så det saknade jag lite här. Men i övrigt en helt okej bok som jag tyckte om.


Slutsats: En helt okej bok, dock kanske inte Morgan Matsons bästa.

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...