måndag 6 november 2017

Recension: Projekt Rosie av Graeme SimsionTitel: Projekt Rosie
Författare: Graeme Simsion
Serie: -
Utgivningsår: 2014
Förlag: HörOpp!
Rec-ex: Nej 

Köp: T.ex. på Adlibris

_______________________________________________________________________

Beskrivning från Adlibris:
En riktigt charmig och originell feelgood-roman!

Don Tillman är 39 år gammal och ska gifta sig. Han vet bara inte med vem än. Han ser bra ut men har aldrig riktigt passat in i några sociala sammanhang och har svårt att få kontakt med kvinnor. Men som den strukturerade forskare Don är utformar han Projekt fru - ett mycket grundligt frågeformulär - som ska hjälpa honom att hitta den perfekta partnern. Hon får absolut inte röka, dricka, ogilla kött, komma försent eller rubba hans inrutade liv.

Rosie Jarman gör allt detta. Hon är även spontan, smart och snygg, jobbar som bartender och vänder upp och ner på hela Dons tillvaro. Eftersom han är professor i genetik kan han hjälpa henne i sökandet efter hennes biologiska pappa. Och ju mer Don engagerar sig i Rosies jakt, desto mer börjar han släppa på sina strikta rutiner. Hon drar ut honom ur hans trygga men trista tillvaro och han börjar förstå att man inte kan hitta kärleken med hjälp av vetenskapliga tester.

Projekt Rosie är en charmig romantisk komedi, en annorlunda och tänkvärd feel good-roman som visar att alla kan möta kärleken, hur udda man än är.

______________________________________________________________________

Mina kommentarer:
Har inte haft några tankar egentligen på att läsa den här innan, men sedan såg jag att den fanns som ljudbok på Nextory och tänkte att, ja men jag kan ge den en chans som ljudbok. Det är jag jätteglad för att jag gjorde. Gillade nämligen den här väldigt mycket. Den var riktigt underhållande och knasig bitvis.

Älskade Don som huvudkaraktär... om han går till en läkare borde han ju få någon slags diagnos... för han är verkligen annorlunda. Inte på ett dåligt sätt egentligen... men han är bara väldigt speciell. För vem skapar ett formulär som ens blivande partner måste svara alla rätt på för att hon ska vara intressant? Jag menar, vem gör så? Tydligen Don Tillman, haha...

Älskade uppläsaren av ljudboken, tyckte han passade perfekt. Så det måste nog ändå bli ett ganska högt betyg. Tror det får bli en stark, stark fyra. Såg att det finns en uppföljare också. Den måste jag kolla in snarast.

Slutsats: Riktigt underhållande och annorlunda feel-good. Rekommenderas.2 kommentarer:

  1. Framkommer det inte i boken att han har en diagnos, Asperger, eller minns jag bara fel? Eller det kanske i uppföljaren det nämns?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmm... ja, men det kanske det gör. Blev osäker nu. Boken var riktigt bra iaf och ska läsa uppföljaren snart!

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...