fredag 3 november 2017

Recension: The upside of unrequited av Becky Albertalli


Titel: The upside of unrequited
Författare: Becky Albertalli
Serie: -
Utgivningsår: 2017
Förlag: Balzer + Bray
Rec-ex: Nej 

Köp: T.ex. på Adlibris


_______________________________________________________________________

Beskrivning från Goodreads:
Seventeen-year-old Molly Peskin-Suso knows all about unrequited love—she’s lived through it twenty-six times. She crushes hard and crushes often, but always in secret. Because no matter how many times her twin sister, Cassie, tells her to woman up, Molly can’t stomach the idea of rejection. So she’s careful. Fat girls always have to be careful.

Then a cute new girl enters Cassie’s orbit, and for the first time ever, Molly’s cynical twin is a lovesick mess. Meanwhile, Molly’s totally not dying of loneliness—except for the part where she is. Luckily, Cassie’s new girlfriend comes with a cute hipster-boy sidekick. Will is funny and flirtatious and just might be perfect crush material. Maybe more than crush material. And if Molly can win him over, she’ll get her first kiss and she’ll get her twin back.

There’s only one problem: Molly’s coworker Reid. He’s an awkward Tolkien superfan with a season pass to the Ren Faire, and there’s absolutely no way Molly could fall for him. Right?


______________________________________________________________________

Mina kommentarer:
Åh vad irriterad jag blir på mig själv, men nu har jag än en gång väntat med att recensera en bok utan någon egentlig anledning. Och det är så himla dumt - speciellt om boken faktiskt var riktigt bra, som i det här fallet. Men det dumma med att vänta med att recensera böcker är att man glömmer. Jag har glömt så himla mycket av den här boken. Så himla dumt! Skärpning Nelly! Men hur som helst så älskade jag den. DET kommer jag ihåg! Jag älskade den precis som jag älskade Simon... dock nådde inte den här upp till riktigt samma nivå, men det var faktiskt inte så himla långt ifrån. Har dock fått sitta och läsa igenom andras recensioner nu så här i efterhand för att försöka komma ihåg mycket av vad som faktiskt hände. Men nu börjar minnet så sakteliga komma tillbaka...

Jag älskar hur författaren alltid lyckas få in så mycket mångfald i sina historier. Jag älskar hur huvudkaraktären här inte är den där perfekta unga tjejen som inte tycker att hon ser speciellt bra ut, men som ändå ser ut som en modell. (fast hon själv inte vet om det) Utan att det här handlar om en ganska mullig tjej... en tjej man faktiskt kan känna igen sig i. Och det tycker jag är så underbart befriande. Här har ni en karaktär som inte är perfekt men är helt nöjd och glad ändå. Härligt, tycker jag. Sedan kunde jag verkligen identifiera mig med henne på många andra sätt också. När det kommer till killar... jag var typ likadan när jag var tonåring. Var olyckligt kär jämt och blev bara kär i killar som hade noll intresse av mig. Mitt liv som tonåring i ett nötskal. Suck.

Men åter till den här boken och vad jag tyckte om den. Älskade som sagt verkligen karaktärerna. Älskade verkligen Mollys två mammor, så himla fint när de skulle gifta sig... awww! Hennes mammor var typ mina favoritkaraktärer i hela boken (förutom Molly själv då) Och Reid... don't get me started on Reid, lol. Såååå swoonworthy!

Men över lag en otroligt charmig och mysig bok, som jag verkligen tyckte jättemycket om. Härliga karaktärer och lättsam och intressant. Det måste bli en femma i betyg. Kanske inte lika stark femma som Simon, men det är fasen inte långt ifrån.


Slutsats: Härlig contemporary med mycket mångfald och en härlig huvudkaraktär. Rekommenderas!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...