torsdag 21 december 2017

Lucka 21 | Sälj!: Konsten att sälja vad som helst till vem som helst av Fredrik Eklund

Igår skrev Enligt O om en av sina favoritböcker och idag kommer min lucka i form av ett boktips/recension i julkalenderbloggstafetten som Sofie håller i. Missa inte morgondagens lucka hos Bokparadiset.I lucka 21 vill jag tipsa om en nyfunnen favoritljudbok. Jag brukar ju vanligtvis läsa YA, men här har jag klivit ur min comfort zone lite. Jag vill nämligen recensera och tipsa om boken Sälj!: Konsten att sälja vad som helst till vem som helst av Fredrik Eklund. Jag hade hört talas om den här boken tidigare, men inte brytt mig om den så mycket och tänkt att det nog inte är något för mig. Men oj, så fel jag hade! Jag valde att lyssna på den som ljudbok genom Nextory och jag föll verkligen helt pladask för den. 


   
Fredrik Eklund är ju känd från Million Dollar Listing: New York, men själv hade jag inte så bra koll på honom. Ville dock ändå ge den här boken en chans då jag hört mycket gott om den.

Vi får höra Fredriks historia om hur det var att hoppa av Handelshögskolan i Stockholm och dra till New York. Hans personlighet skiner verkligen igenom mycket och det gillar jag verkligen med den här boken! Jag tycker att Fredrik känns väldigt genuin och äkta, med otroligt mycket skinn på näsan. Han är inte ett dugg rädd att bjuda på sig själv och är även rätt kaxig emellanåt.. fast med glimten i ögat. Jag älskar det! Jag önskar faktiskt att jag var lite mer som honom. Jag är själv ganska introvert och han är ju jätteextrovert - så vi är ju rätt olika men jag känner ändå att jag verkligen lärde mig otroligt mycket av honom. Jag lärde mig till exempel att inte vara rädd och ursäkta mig själv hela tiden och jag lärde mig också att allt går, bara man vill... och det är ju inte fy skam!

Sammanfattningsvis så är detta alltså en sjukt givande och inspirerande bok och man behöver faktiskt inte vara i säljbranchen för att läsa den som jag först trodde. För det är inte det det här handlar om, den handlar istället om att alla är en säljare hela tiden, av allt. Jag kommer faktiskt själv ha otroligt mycket nytta av att jag har läst den i mitt jobb som förskollärare. Det har jag redan nu i mina dagliga möten med föräldrar och så vidare. Tack vare den här boken har jag blivit så mycket mer självmedveten och mer orädd, så tack för det!

Läs den och bli inspirerad du också!

4 kommentarer:

 1. Wow, det är så häftigt att läsa om personer som hittat en bok de verkligen gillar!
  Tack för ditt inlägg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för att jag fick vara med!

   Radera
 2. visst har karln lyckats! Trevlig läsjul!

  SvaraRadera
 3. Eklunds story stavas ju s-u-c-c-é! Hans första, "Bananflugornas herre" var dock ingen äkta höjdare.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...