lördag 2 december 2017

Read-a-long: The hate you give (del 1)

Då var äntligen Read-along:en av The hate you give igång. 
För att läsa mer om Read-a-long:en, klicka här

Länka gärna era inlägg bland kommentarerna, så att jag kan gå in och kika på alla era tankar och åsikter. 
Jag läser den inbundna utgåvan från Balzer + Bray och i denna första del kommer jag att skriva ner lite tankar kring kap 1-8.

Mina kommentarer, innehåller en del spoilers

Herregud vad jag har läst mycket gott om den här boken. Har i princip inte sett något dåligt om den. Alla som läst den har varit helt lyriska. Dock har jag lyckats hålla mig borta från att läsa några recensioner eller ens läst något om vad den ska handla om. Så blev ganska förvånad då jag läste baksidetexten. "Jaha!! Är det DET den kommer handla om?" Tycker det kändes spännande då jag aldrig läst om något liknande tidigare.

Jag kan börja med att säga att jag verkligen gillar boken hittills. Jag gillar att den delvis är skriven på talspråk, det gör att den blir mer levande tycker jag och det gör även berättelsen mer nyanserad.


Jag gillar karaktärerna, älskar Starr och känner verkligen med henne - i allt hon upplever. Fy f-n att vara så ung och redan ha sett två av sina bästa vänner dö. Hennes känslor blir verkligen mina. Jag tyckte om Khalil också, dock visste man ju att han skulle bli skjuten så hann aldrig fästa mig så mycket vid honom. Hade önskat att han fått vara med mer dock då jag tror han hade varit en härlig karaktär och att jag hade tyckt om honom. Gillar även Starrs kompisar i skolan och hennes pojkvän.

Blev så himla arg och upprörd under förhöret med Starr. Hur de bara ställer frågor om Khalil, som att han fått skylla sig själv. Sålde han droger och så vidare? Det spelar väl ingen roll. En polis sköt just en person som inte gjort honom något!!! Det var inte i självförsvar - INGENTING! Fy sjutton, vad förbannad jag blev!


Men usch, vad vidrigt med en öppen kista på begravningen. Vilka har så? I vissa filmer har jag sett det - men aldrig hört om det på riktigt faktiskt.

Ska bli otroligt spännande att läsa fortsättningen. Tycker inte ni?

6 kommentarer:

 1. Åh jag glömde helt att skriva om förhören. Var också så arg så jag ville bara skrika åt poliserna! Hemskt.. och mitt inlägg är här, även om du redan läst det men ifall någon annan söker det :) http://iregnet.blogspot.fi/2017/12/mitt-forsta-intryck-av-hate-u-give.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så himla kul att läsa dina tankar Liza.

   Radera
 2. Blev också så sjukt förbannad under förhöret och att de sedan bara struntade i hennes vittnesmål och skrev om honom som en knarklangare gjorde verkligen inte saken bättre. Mitt inlägg är nu upp: https://resaibockernasvarld.wordpress.com/2017/12/02/read-a-long-the-hate-you-give-3/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet! Så himla hemskt! Ska in och läsa dina tankar nu!

   Radera
 3. Lite missuppfattning trodde det var i dag vi skulle skriva om boken, så några dagar för sent (ska försöka komma ihåg att det är lördagar som är de dagar vi ska skriva våra inlägg till.

  https://mittbokintresse.blogspot.se/2017/12/read-long-hate-u-give-1.html

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...