söndag 3 december 2017

Recension: An Author's Odyssey av Chris Colfer


Titel: An Author's Odyssey
Författare: Chris Colfer
Serie: The Land Of stories #5
Utgivningsår: 2017
Förlag: Little Brown Books for young readers
Rec-ex: Nej 
Köp: T.ex. på Adlibris

_______________________________________________________________________

Beskrivning från Adlibris:
The Masked Man has captured all the royal families from the Land of Stories with the help of his army of literature's greatest villains, including the Wicked Witch of the West, the Queen of Hearts, and Captain Hook. With his sinister plan finally in motion, he is eager to destroy the families and take his place as emperor.
Alex and Conner know they are no match against the Masked Man's legion of villains, but they realize that they may be in possession of the greatest weapon of all: their own imaginations So begins the twins' journey into Conner's very own stories to gather an army of pirates, cyborgs, superheroes, and mummies as they band together for the ultimate fight against the Masked Man.
Meanwhile, an even more dangerous plan is brewing--one that could change the fates of both the fairy-tale world and the Otherworld forever.
Conner's tales come alive in the thrilling fifth adventure in the #1 New York Times bestselling Land of Stories series.

______________________________________________________________________

Mina kommentarer:
Har gått ett tag sedan jag läste fjärde boken i den här serien, så tyckte att nu kunde det verkligen vara dags att ta tag i den femte delen. Dock är jag lite besviken... det känns lite tråkigt men de tre första böckerna var så himla bra och nu känns det som att fyran och femman tyvärr inte riktigt har levt upp till förväntningarna. Missförstå mig dock inte! Jag gillar fortfarande serien, men tyvärr har intresset dalat lite nu.

Hur som helst så gillar jag fortfarande att läsa om Alex och Conner och det var spännande att plocka upp boken och ta vid där jag slutade.

Spoilervarning!

+ Hihi, Arthur och Alex... jag vet inte riktigt... känns som att det ska vara en sån där stor, himlastormande kärlek... men jag kan bara inte riktigt se det. Alex är ju fortfarande ett barn typ. Känns inte så trovärdigt och jag kan bara inte ta det på allvar.

+ Okej, så den maskerade mannen dog? Couldn't care less. Haha...

+ Jag är glad att Conner börjar få mer och mer självförtroende nu i och med att han börjar förstå vikten av sina egna berättelser. Jag är glad att han utvecklas så mycket i den här boken.

+ Gillar verkligen att läsa om de olika karaktärerna. Guldlock och Rödluvan och alla de andra. Tycker verkligen att Chris Colfer har fått till det och gjort de levande och mer än bara en saga. Skrattade högt flera gånger åt alla komiska scener som utspelar sig i the Land of stories.

+ Kommer Alex att bli ond nu? Det känns faktiskt ganska spännande. Jag kommer absolut att läsa sjätte (och sista?) delen SNART!


Tror dock att största anledningen till att jag tyckte lite sämre om den här boken än om tidigare böcker i serien beror på att jag inte fastnade lika mycket för Conners egna historier. Jag tycker inte de är lika intressanta som den vanliga Land of stories-världen. När jag läser om karaktärerna i Conners berättelser så vill jag hela tiden tillbaka och läsa om de klassiska sagofigurerna istället. Och eftersom så stor del av den här boken handlar om Conners berättelser som jag inte tycker lika mycket om att läsa om, så kan jag liksom inte ge den här boken full pott. Tyvärr! Utan det får bli en fyra i betyg. Jag hoppas att sjätte delen kommer att vara bättre!


Slutsats: Älskar den här serien. Dock var detta nog inte min favoritdel.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...