lördag 13 januari 2018

Read-a-long: Dödssynden av Harper Lee (del 1)

Här kommer mitt första inlägg i Read-a-long:en av Harper Lees Dödssynden.

Jag läser den här utgåvan från Bonnier Pocket som är på 285 sidor. I detta inlägg kommer jag att skriva lite om mina tankar kring kapitel 1-9.


Mina kommentarer.
Varning för spoilers behövs kanske inte.
Dödssynden utspelar sig i den lilla fiktiva staden Maycomb i Alabama i en tid då segregationen mellan svarta och vita var total. Boken handlar om nioåriga Scout, hennes tre år äldre bror Jem och pappa Atticus, advokat i den lilla amerikanska staden Maycomb. Det som utgör bokens tråd är en dramatisk händelse som ruskar om hela småstadsidyllen, en ung svart man anklagas nämligen för att ha våldtagit en vit kvinna. Det blir rättegång och Atticus åtar sig att försvara mannen med allt vad det innebär.

I de här första kapitlen har det ännu inte hunnit hända så mycket. Man har mest fått lära känna Scout som är berättarrösten, hennes bror Jem, pappa Atticus och de andra i den lilla staden. Hittills älskar jag Scout. Hon är tuff, lillgammal och en riktigt smart liten tjej. Tycker synd om henne i skolan, där barnen inte får kunna något och deras kunskaper anses mer vara till besvär än nytta. Tycker mycket om Atticus också, han verkar vara en riktigt bra pappa med hjärtat på rätta stället.

Gillar mysteriet kring Boo Radley. Skulle gärna vilja veta mer om honom.
 
Dock vet jag ju redan vad bokens röda tråd kommer att vara och vad handlingen kommer att kretsa kring efter att ha läst på lite om boken inför den här read-a-longen, men det är inte förrän i slutet av del 1 som det faktiskt börjar hända saker. Fram tills dess känns lite som lugnet före stormen. Nu ska det bli mycket spännande att läsa fortsättningen!

6 kommentarer:

 1. Bra skrivet ! Jag visste som sagt inget om våldtäktsanklagelserna innan jag började läsa så när jag hade läst första delen trodde jag att Boo Radley skulle vara historiens mittpunkt. Därför blev jag väldigt förvirrad när jag googlade och läste vad som egentligen var handlingen, eftersom inget av det riktigt har hänt ännu så här långt. Men det ska verkligen bli spännande att fortsätta läsa, jag gillar boken :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Ja det förstår jag... kan vara svårt att förstå vad handlingen ska centrera kring så här början. Det tar ju ett tag innan man kommer till den röda tråden.

   Radera
 2. Kul att läsa dina tankar! :) Jag känner också att det nog är nu det sätter igång på allvar..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men så känns det ju verkligen! Så himla kul att läsa och diskutera hur andra uppfattar handlingen!

   Radera
 3. Här har jag skrivit om de första 9 kapitelen

  https://mittbokintresse.blogspot.se/2018/01/read-long-dodssynden-av-harper-lee-1.html

  Håller med om att det har varit en intressant startsträcka, men det ska bli intressant vad som kommer att hända nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande. Då ska jag gå in och kolla ditt inlägg!

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...